Передплата 2024 ВЗ

«Високий Замок» продовжує «Похід на Схід»

У першому цьогорічному номері “Високого Замку” ми оголосили про акцію під умовною назвою “Похід на Схід”.

Зобов’язалися поширювати нашу газету у східних та південних областях України, де катастрофічно бракує не лише україномовних друкованих видань, а й насамперед правдивої, об’єктивної інформації. По суті, люди там живуть в інформаційному гетто, де їм систематично “промивають мізки” провладною пропагандою. Коли я розповіла знайомому з Харкова про нашу ініціативу (передплатити “Високий Замок” у школи, бібліотеки, вузи, сільські клуби), він сказав мені шокуючу річ: мовляв, люди будуть боятися читати “западенську газету”, боятимуться брати її до рук. Це ж яка ненормальна психологічна атмосфера у місті, наскільки зацьковані громадяни, якщо вони бояться читати газету, не “санкціоновану” Гепою і Допою (відомі персонажі Харківщини)! Сподіваємося, Україна не повернеться до тих часів, коли люди потайки читали заборонену літературу та “Самвидав”.

На жаль, така ситуація не лише в одіозному Харкові, Донецьку чи Криму, де інформаційний простір повністю зачищено від будь-яких об’єктивних (а для влади вони апріорі опозиційні) ЗМІ. Інформаційна блокада існує і в Центральній Україні, де останнім часом почали активно поширюватися нові видання, які пов’язують з Сім’єю. Отже, наше амбітне завдання — спробувати хоч якось прорвати цю блокаду, дати можливість читачам отримувати якісно інший, український за духом, інформаційний продукт. І тут сподіваємося на солідарність наших постійних відданих читачів. Якщо кожен з вас передплатить на східні, центральні та південні області хоч один примірник “Високого Замку”, то тисячі людей почнуть отримувати альтернативну інформацію. Як кажуть, крапля камінь точить, тож чому нам не зросити Україну інформаційним дощем?..

Тішимося, що наша ініціатива вже отримала підтримку. Відомий у Львові лікар Оксана Боржієвська, яка читає “Високий Замок” з першого номера, передплатила тижневий випуск двом своїм знайомим — один примірник в Крим, інший в Луганськ. Оксана Євгенівна свого часу відпочивала в одному з кримських санаторіїв і там подружилася з приємною жінкою — адміністратором. З того часу підтримують приятельські стосунки, подруга з Криму не раз приїжджала до Львова. Отже, пані Оксана вирішила зробити їй подарунок — оформила річну передплату на нашу газету. Такий самий презент зробила і знайомій з Луганська, з якою теж познайомилась на відпочинку. Причому подруга з Луганська працює в обласній адміністрації і обіцяє, що газету читатимуть усі її колеги. Хоч вона жодного разу не була у Львові, але каже, що заочно закохана в місто і мріє сюди приїхати. Наразі через газету зможе отримати бодай частину атмосфери, яка тут панує, відчути дух демократії та національного відродження. Це і є політика конкретних маленьких кроків на “зшивання” України, яку політики від влади заради своїх вузькопартійних інтересів роздирають на шматочки та нацьковують Схід на Захід.

Серед першочергових завдань Майдану — поширення території свободи на схід України. Свободи без свободи слова не буває! Як сказав колись Вінстон Черчілль: «Хто володіє інформацією, той володіє світом». На світ ми, звичайно, не претендуємо, але у своїй державі володарювати повинні ми, громадяни.

Схожі новини