Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Я не міг із цим жити…»

Розробник російської ракети, яка вбила його бабусю, застрелився

Колаж: glavred
Колаж: glavred

Після російського ракетного удару по українському Харкову, що відбувся 23 січня, у рф застрелився інженер головного системного конструкторського бюро концерну ППО «Алмаз-Антей» Антон Горобець. У передсмертній записці, повідомив obozrevatel.com, інженер написав, що «приклав руку» до ракети, яка зруйнувала багатоповерховий будинок у Харкові й убила його бабусю.

Про самогубство співробітника вій­ськового підприємства 26 січня повідо­мили деякі російські Telegram-канали, оприлюднивши фото мертвого Гороб­ця й передсмертної записки, яку той за­лишив. Офіційні ЗМІ країни-агресора про це самогубство промовчали, представ­ники підприємства «Алмаз-Антей» про свого загиблого інженера також не зга-дали.

«Я, Горобець Антон Ігорович, — напи­сав самогубця у своїй передсмертній за­писці, — працював інженером Головно­го системного конструкторського бюро ППО „Алмаз-Антей“ імені Академіка Ра­сплєтіна. Кілька днів тому ракета, до якої я приклав руку, прилетіла у Харків, у бу­динок, де жила моя бабуся по маминій лі­нії. Вона померла. Я не зміг з цим жити. Те, що зараз відбувається, — жах і кошмар. Більше в ньому брати участь я відмовля­юся, але й бабусю вже не повернеш. Ви­бачте мені, будь ласка. Але я так більше не можу».

Найімовірніше, Горобець мав на увазі ракету до радянського зенітно-ракетного комплексу С-300. Вороги використовують такі комплекси в режимі «земля-земля», аби обстрілювати наші населені пунк­ти, розташовані неподалік російсько-українського кордону або ж лінії зіткнен-ня…

Унаслідок російської ракетної ата­ки 23 січня в Харкові було зруйнова­но цілий під'їзд п’ятиповерхового жит­лового будинку. Відразу загинули 10 осіб, а через кілька діб у лікарні померла 11-та жертва — 61-річна жінка, яка була госпіталізована у тяжкому стані… Зага­лом внаслідок того обстрілу в місті пошко­джено понад 250 будівель. Серед жертв — дружина й восьмирічна донька україн­ського спортсмена-регбіста Володими­ра Машкіна, який пішов добровольцем у ЗСУ.

Схожі новини