Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи може путін вдарити «Сарматом» по Капітолію?

Мабуть, не зовсім коректно давати поради американським конгресменам, що для них є важливішим: безпека південних кордонів від мексиканських емігрантів чи можливий ядерний удар «Сарматом» по Капітолію, який в будь-яку мить може здійснити путін

володимир путін. Фото: РІА Новини
володимир путін. Фото: РІА Новини

На перший погляд — це абсолютне божевілля, а з іншої сторони — хіба повномасштабна агресія проти України чи терористичний масований удар ХАМАСу по Ізраїлю, це не таке ж божевілля. Так вже було в історії США, коли двопалатна демократична більшість Конгресу США тривалий час відмовляла президенту-демократу Рузвельту надати Великій Британії допомогу від агресії Гітлера. Врешті-решт надали, але уся ця нерішучість конгресменів, їх зволікання фактично призвели до утворення військового союзу «Країн Осі», і закінчилось Перл-Харбором та вступом США у другу світову війну, величезними жертвами американського народу.

Зараз майже в такій же ситуації знаходиться світ, коли вже йде Третя світова війна, але поки що вона не вийшла за межі України. У разі, якщо Україні не буде надана ефективна допомога Конгресом США, путінські агресори можуть прорвати український фронт і розпочати повномасштабне вторгнення у європейські країни, які є союзниками США. І ця агресія проти НАТО може розпочатись не ядерним ударом по Україні, а по США — щоб деморалізувати і нейтралізувати НАТО. Тоді вже нікому не потрібні будуть ні дебати щодо безпеки південних кордонів США з Мексикою, ні допомога Україні.

Декілька днів тому кремль в черговий раз організував багатогодинне пропагандистське шоу за участю президента путіна. До війни це шоу мало зовсім інший зміст, і виглядало, як тріумф путіна і всенародне єднання «вождя» з своїм населенням. Але те, що можна було побачити на цей раз, було жалюгідною пародією тих тріумфальних пропагандистських шоу, гарно зрежисованих, з великим і кваліфікованим підбором дійових осіб, в яких путін там завжди виглядав як супергерой, надзвичайно добре обізнаний у справах свого народу, він негайно, прямо в прямому ефірі, як і належало царю, вирішував інколи складні звернення окремих громадян, карав чиновників, які порушують права його населення, нужденним роздавав подарунки, а малолітніх дітей у прямому ефірі запрошував у кремль, щоб дитина побачила як напружено працює «вождь» і в цю ж мить за цією дитиною вирушав путінський літак, а губернатор особисто доставляв дитину на борт цього літака.

Мільйони росіян були в захопленні від свого царя: харизматичного, грамотного, авторитетного вершителя не тільки їх долі, але й долі світу. Вони обожнювали путіна.

Так було, але на цей раз все виглядало набагато примітивніше. путін продовжував грати харизматичного лідера, якого обожнює країна, але це було не так. Наперед відомі запитання. Підготовлені відповіді. Чотири години брехні. На цей раз формат цієї щорічної пресконференції, або навмисно, або з недогляду кремля, передбачав прямі питання, які задавали люди, і ці питання виводились на два величезні монітори, які були за спиною путіна. Особливість цього дійства полягала в тому, що їх могли бачити усі, хто дивився це шоу, крім путіна. Путін на ці питання не відповідав, взагалі не зрозуміло для чого їх розміщували на моніторах. Саме ці питання, особливо декілька і були головним змістом шоу і тієї брехні, яку багато разів і багато років усі чують.

І взагалі, путін виглядав не таким, яким ми його бачили, наприклад, пів року тому, набагато молодшим, і не таким самовпевненим. Мене не залишало відчуття, що путін якийсь «не справжній», що хтось грає його роль. Більше того, це перша таке масове шоу після початку війни, і усі, хто дивився його, перш за все поза межами росії, бо російське населення турбує не війна, а те, що яйця подорожчали, хотіли отримати головні відповіді - навіщо він цю війну розпочав, коли її закінчить і що збирається робити далі.

Я глибоко не аналізуватиму усе те, що наговорив путін. Єдине, на що необхідно звернути увагу, і це головний висновок шоу — путін готується до війни.

Повним ходом йде масована мілітаризація країни, економіка переведена виключно на потреби війни, нагнітається тотальна пропаганда війни.
Задіяні усі агентурні можливості, по усьому світу реанімовані агенти кремля. Ще трохи і можна з великою ймовірністю прогнозувати, що кремль оголосить священну війну, а гундяєв освятить мільйони добровольців, які підуть померти за «інтереси родіни».

Мені видається, що це шоу є початком широкомасштабної пропагандистської компанії, яку розпочинає путін — «Родіна в опасності», і заради цього будуть максимально використані усі пропагандистські засоби. Вона повинна закінчитися найближчі місяці тріумфальним офіціозом — путін оголосить тотальну війну Заходу. путінська пропаганда часто використовувала і продовжує використовувати усі «шедеври» гітлерівської - для одурманювання свого населення. Згадаймо деякі уривки промови геббельса, яку найближчим часом, багато у чому, може повторити путін .
Грандіозний пропагандистський захід у Палаці спорту почався о п’ятій годині вечора 18 лютого 1943 року. У залі знаходилося 14 тисяч осіб. Широкий прохід, трибуна, прапори зі свастикою, гасло на всю стіну над головою оратора: «Тотальна війна — найкоротша війна!» — Геббельс енергійно і з рішучим виразом обличчя підійшов до трибуни і почав свою промову, яка тривала 109 хвилин.

Промова Геббельса була присвячена оголошенню «тотальної війни», і одним з ключових питань в його промові - питання про соціальну справедливість під час війни: «…Тотальна війна стала справою всього німецького народу. Ніхто не має права ігнорувати висунуті нею вимоги. Мій заклик до тотальної війни від 30 січня був зустрінутий шаленими оплесками. Тому я можу вас запевнити, що заходи, на які йде керівництво, перебувають у повній згоді з бажаннями німецького народу — як в тилу, так і на фронті. Народ готовий нести будь-яку ношу, аж до самої важкої, йти на будь-які жертви, якщо тільки це веде до великої мети — перемоги». [Бурхливі оплески.]

Цей абзац путін може використати без будь-яких змін, правда, «німецький» народ, замінити на «російський».

І далі, текст геббельса: «Це, природно, означає, що ноша повинна розподілятися порівну. [Гучні схвалення.] Ми не можемо миритися з тією ситуацією, при якій тягар війни несе більша частина народу, в той час, як його мала, пасивна частина намагається ухилитися від тягаря і відповідальності. Ті заходи, які ми вжили, і ті заходи, які нам ще тільки належить вжити, будуть наповнені духом націонал-соціалістичної справедливості. Ми не звертаємо уваги на клас або становище в суспільстві. Багаті і бідні, люди з вищих і нижчих шарів суспільства повинні розподіляти ношу порівну. Всі повинні виконувати свій обов’язок в цю важку хвилину — хочуть вони того чи ні». [Присутні встають і, як бурхливий океан, починають скандувати: «Фюрер, наказуй — ми слідуємо за тобою! Хай живе наш Фюрер!» Міністр не може продовжувати кілька хвилин.
«Пробудися, народе, і хай буде буря!» — ці слова сказав Геббельс, і можна передбачити, що дуже швидко путін повторить цю промову.
росія швидкими темпами наближається до того часу, коли путін в результаті потужного мілітаристського шабашу оголосить про початок тотальної війни.

З цього часу більше ніхто і ніколи не зможе задати йому питання, де поділися яйця і чому вони так подорожчали.

Пропагандистська обробка населення при владі путіна була однією із основних функцій держави. Тепер це повинно набрати ще значно більших масштабів. Путін активно переводить російську економіку на військовий лад. Не можна не дооцінювати можливості росії. Але не обов’язково путіну знадобиться запровадження гітлерівської тотальної війни, російське населення і зараз фактично живе в умовах такої війни. Не можна путіна не дооцінювати, і його здатність добиватись необхідних йому результатів з найменшими зусиллями.

Усвідомлюючи, що загальна мобілізація може негативно вплинути на суспільно-політичну ситуацію в росії, путіну вдалося за рахунок добровольців поповнювати розстрільний контингент на фронті. Такі величезні втрати, які щодня несе агресор, в будь-якій країні вже призвели б до шоку і глибоких потрясінь в суспільстві, але тільки не в росії. Матері пишаються тим, що їхні сини загинули в Україні, і ніхто до цих пір не спитав у них, а які інтереси росії на полі бою в Україні захищав і заради чого загинув її син.

путінська пропаганда свою справу робить, і можна не сумніватись, якщо вождь закличе добровольців рятувати «святую родіну» — таких добровольців буде достатньо і без мобілізації. А якщо до таких «добровольців» додати ще й ув’язнених, а це декілька мільйонів осіб — то ресурс у путіна значний і без мобілізації.

Але давайте ще раз повернемось до ситуації на українському фронті, ЗСУ героїчно у надзвичайно важких умовах виконує свій патріотичний обов’язок — успішно громить ворога і захищає східні кордони НАТО.

Але, попри масовий героїзм українців, ЗСУ негайно потрібна найновіша зброя і уся інша допомога. Далекобійні ракети, літаки п’ятого покоління, найсучасніші системи ППО і ПРО, потужна і ефективна інженерна техніка і багато іншого. Нам необхідна зброя не для оборони від агресора, а нам потрібна вона для перемоги над російським агресором.

І не можна допустити, щоб за дебатами про забезпечення безпеки південних кордонів США, конгресмени забули про небезпечного путіна, який в будь-який момент може вдарити «Сарматом» по Капітолію, і тоді вже нікому буде вирішувати питання ні щодо допомоги Україні, ні щодо безпеки американських кордонів.

Схожі новини