Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Оренда альтанки на піску — 1000 євро на день!

Правозахисна організація Codacons склала рейтинг найдорожчих пляжів Італії

Пляж у Песколузе в Апулії рекламують як "найкращий в Італії". А за найкраще мусите платити нівроку... Фото hotelbeachsalento.com.
Пляж у Песколузе в Апулії рекламують як "найкращий в Італії". А за найкраще мусите платити нівроку... Фото hotelbeachsalento.com.

На першому місці цього рейтингу розташувався пляж у Песколузе, що у місцевості Саленто на півдні країни, у регіоні Апулія (каблук італійського «чобота»). Оренда альтанки на піску, зі столом і чотирма ліжками, на пляжі, який називають «Мальдівами Саленто», коштуватиме у серпні… 1010 євро на день.

У червні, зрозуміло, буде трохи дешевше. Поза тим, відпочивальники, які орендують альтанку за такі чималі гроші, одержать також пляжні рушники й по келиху напою-аперитиву. Слабка втіха, але хоч щось…

На знаменитому пляжі Твіґа у Форте-дей-Мармі (регіон Тоскана), повідомляє Codacons, можна орендувати так званий арабський намет. Крім навісу, що захищає від гарячих сонячних променів, матимете у своєму розпорядженні канапу, два великих ліжка і два трохи менших, стільці й стіл. Аби орендувати «арабський намет» на цілий день, треба заплатити 600 євро.

Це аж на 50% більше, ніж три роки тому, констатували захисники прав споживачів. Хто бажає зекономити, може піти на інший пляж популярного морського курорту Форте-дей-Мармі. Там «арабський намет» коштує «лише» 500 євро на день.

Парасолька й два шезлонги — 30−35 євро

Серед найдорожчих в Італії також пляж готелю Excelsior на острові Лідо поблизу Венеції, який під час знаменитого кінофестивалю стає центром богемного життя. На цьому пляжі за канапу з матрацом і подушкою, два шезлонги, стіл, чотири стільці й рушники треба заплатити 515 євро на день.

Як підрахували експерти Codacons, ціни в Італії зросли не лише у розкішному сегменті пляжних послуг. По всій країні вартість оренди пляжних парасольок і шезлонгів зросли, порівняно з минулим роком, на 10−15 відсотків. За парасольку й два шезлонги цьогоріч доведеться заплатити 30−35 євро на день, але у багатьох популярних туристичних місцях ціни вищі. А безкоштовних пляжів у Італії обмаль…

Схожі новини