Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Світ на межі тотальної війни. Чи переступимо цю межу?

Після того, як путін оголосив часткову мобілізацію, хоча в чинному законодавстві рф взагалі відсутнє таке поняття, як «часткова мобілізація», загальна ситуація у світі різко погіршилася

путін зараз особливо небезпечний. Колаж умовний з сайту НТА
путін зараз особливо небезпечний. Колаж умовний з сайту НТА

А після того, як він вдався до відкритого і публічного шантажу усього людства ядерною зброєю, ця ситуація почала набувати загрозливих ознак.

Але спершу деяка інформація про реакцію США на ці зухвалі погрози путіна. Помічник президента США з національної безпеки і оборони Д. Салліван публічно виклав бачення влади США на цю путінську загрозу. Як він зазначив, США через приватні канали в категоричній і безапеляційній формі попередили путіна про можливі наслідки у разі його наміру застосувати ядерну зброю. Як раніше повідомлялось, Збройні сили США приведені у повну бойову готовність. Зокрема, усі наявні ресурси радіоелектронної розвідки контролюють ситуацію, і будь-який крок буде зафіксований. Тобто для того, щоб здійснити запуск, наприклад, міжконтинентальної балістичної ракети (МБР), треба здійснити цілу низку відповідних процедур, і є декілька етапів реалізації наказу путіна про застосування ядерної зброї. З моменту отримання наказу і до реального моменту запуску проходить певний час. Тобто будь-яка ядерна ракета не може бути запущена путіним безпосередньо.

Часу, як вважається, буде достатньо, щоб ядерна зброя стримання США унеможливила, наприклад, реальний пуск і вихід із шахтної установки МБР.

За даними деяких ЗМІ, для відслідковування ядерної зброї вчора вночі США підняли в повітря унікальні літаки-розвідники Cobra Ball. Таких літаків на озброєнні США є тільки три.

Як зазначають інформагенції, ці три літаки знаходились в повітряному просторі США — два літаки були біля кордонів рф на Алясці, а один — в центральній частині США. Відомо, що ці літаки застосовують для відслідковування МБР. Декілька слів про літаки з відкритих джерел. Cobra Ball — модель RC 135 — сімейство великих стратегічних розвідувальних літаків, які побудовані корпорацією Boeing ще в 60-х роках минулого сторіччя. Є декілька модифікацій. Зокрема, літаки, про які йде мова — це модель RC-135S, яка використовується для відслідковування МБР. Цей літак здатний виявити та супроводжувати МБР на траєкторії 450 -500 км і з точністю до 100 метрів може розрахувати точку старту і падіння МБР. В цьому літаку, крім екіпажу, працюють до 30 операторів. Є й інші літаки цього сімейства, але інших моделей. Літаки такого класу піднімають у повітря тільки у разі серйозного занепокоєння.

На даний час усі три літаки приземлилися. Це є ще одним серйозним підтвердженням, що ситуація починає набувати загрозливих ознак.

путін зараз особливо небезпечний, але можна не сумніватись, що Україна спільно з нашими друзями переможе путіна і його армію. Треба усім зберігати спокій і впевненість у ЗСУ.

Аналіз провідних американських ЗМІ свідчить про те, що в США теж серйозно підійшли до шантажу путіна, і кожен його крок відслідковують і контролюють!

путін любить дивувати світ різними несподіванками, тепер прийшла черга світу здивувати путіна своєю несподіванкою, як здивували ЗСУ своїм контрнаступом.

Схожі новини