Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи є сила, яка зупинить ядерний шантаж путіна?

Поєднання зусиль Джо Байдена і Сі Цзіньпіна може розв’язати питання кремлівського шантажиста

володимир путін. Скріншот з відео
володимир путін. Скріншот з відео

Після того, як вранці путін оголосив про часткову мобілізацію і ядерний шантаж, багато що змінилося. Тепер у світі вже не залишилось більш-менш серйозних політиків, вже не кажу про політиків світового масштабу, які ще продовжують сумніватись в тому, що путін може застосувати ядерну зброю.

Вперше керівник ядерної країни пригрозив світу ядерною зброєю і публічно запевнив усіх, що він не блефує.

Він не Україні пригрозив, у разі якщо вона і надалі буде перемагати агресора, а саме — світу. Тому зараз це вже проблема не тільки України чи ЗСУ, а всієї світової політики. І невідкладна.

Вже багато разів публічно виступав і звертав увагу на те, що рано чи пізно путін перейде до реальних погроз застосувати ядерну зброю. Тепер ми підійшли до тієї ситуації, що ядерний шантаж кремля може дійсно перетворитись на реальність.

І цей ядерний шантаж не потрібно розглядати, як класичне нанесення ядерного удару тактичною чи стратегічною ядерною зброєю по Україні, чи будь-якій країні НАТО. Політичне єзуїтство путіна у сучасній політиці якраз і відрізняється тим, що він діє алогічно.

Це означає, що замість класичного ядерного удару може бути, наприклад, підірвана одна з атомних електростанцій в Україні або в будь-якій іншій європейській країні.

Можуть бути й інші варіанти. Деякі сподвижники путіна цинічно заявляли, що по Україні не наноситимуть ядерного удару, бо як один з них заявив: «Нам там жить» (мовою оригіналу).

Але наслідки для людства будуть катастрофічні - глобальна ядерна катастрофа. Стало абсолютно очевидно, що будь-які застереження, від кого б вони не виходили, путін буде ігнорувати.

Він вже прийняв рішення, і його змінити може лише одна країна, вірніше лідер цієї країни, це — Сі Цзіньпін.

Чому саме Китай і Сі Цзіньпін?

Це абсолютно не означає, що США і Джо Байден не можуть знайти аргументи, щоб зупинити цього світового терориста. Можуть і здатні. Адже вже був в історії період, коли москва і Вашингтон були на межі реального ядерного конфлікту. Тоді при владі були відповідальні і розумні люди. Зараз при владі у кремлі - терорист світового масштабу, який використовує ядерну зброю як шантаж усього людства. І в розпорядженні цього терориста, на відміну від Хрущова, який в 1962 році був господарем кремля і в розпорядженні якого було лише дві балістичні ракети, є майже 7000 ядерних боєголовок, які багато разів можуть знищити усе живе на Землі.

Крім того, путін розглядає США як свого головного ворога. І тут може бути певний психологічний дисбаланс. На противагу США і Джо Байдену, путін розглядає Китай і Сі Цзіньпіна як своїх друзів. Тим більше, саме Сі Цзіньпін доклав багато зусиль для того, щоб був створений такий путін, яким його знає світ. Сі Цзіньпіну абсолютно не потрібна ядерна війна. Чи була йому потрібна ця війна, яку затіяв путін, достеменно не відомо, але ядерний апокаліпсис ні Сі Цзіньпіну, ні Китаю — точно не потрібні. Все, що хотів Китай і Сі Цзіньпін, він вже майже отримав, можливо, навіть несподівано для себе. Ще трохи, і росія впаде в руки Сі Цзіньпіну, як перестигле яблуко. росія втягла себе у війну і налаштувала проти себе увесь світ. Економічне становище в росії з кожним днем значно погіршується — економічні санкції тугим зашморгом затягують шию її економіки. Китай, фактично, з величезними знижками скуповує у росії усі національні багатства. Експорт, наприклад, нафти та газу впали, і Китай цим успішно скористався.

Нарешті Сі Цзіньпін дочекався, що путін і росія стали об'єктом майбутньої експансії Китаю. Як відомо, 16 жовтня 2022 року, відбудеться з'їзд Компартії Китаю, де Сі втретє обиратимуть керівником Компартії, а фактично держави. Навіщо Сі Цзіньпіну в такій ситуації ядерна війна?

Сі Цзіньпін, ще достатньо молодий, за китайськими мірками, і він хоче бути вічним керівником Китаю, вчетверте очолити Китай, перевершивши триразовий термін Мао Цзедуна.

У Китаї зараз непроста економічна ситуація, але завдяки путіну і його дешевим енергоносіям вона може змінитись.

Не потрібно перебільшувати роль росії в економіці Китаю — це тільки 2% від його світового експорту. Основний партнер для Китаю — це США і ЄС, там експорт оцінюється в декілька трильйонів доларів.

Натомість для путіна і росії Китай надзвичайно важливий партнер, а тепер, можливо, основний, тому ігнорувати позицію Великого Сі він не наважиться. Тим більше Сі Цзіньпін показав путіну його місце у сучасному світі у Самарканді.

Тому поєднання зусиль Джо Байдена і Сі Цзіньпіна може розв’язати питання кремлівського шантажиста. Усі наші сподівання зараз повинні бути спрямовані на те, щоб не тільки не допустити ядерної війни, а навіть її загрози.

Схожі новини