Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Туск: "Рішення про продовження антиросійських санкцій було прийняте без дискусій"

  • 16.12.2016, 10:22
  • 2 352

За словами голови Євроради, було прийняте рішення про продовження санкцій на шість місяців, але "деякі з колег воліли б на дванадцять місяців".

Питання про необхідність продовження економічних санкцій щодо Росії на саміті ЄС було зрозуміле всім, тому дискусій щодо нього не відбувалося. Про це на прес-конференції після саміту заявиви глава Європейської Ради Дональд Туск.

"Під час дебатів на різних рівнях вже було підготовлене рішення про продовження санкцій. А те, що нам потрібно було сьогодні - це рекомендації і ясна інформація від канцлера Ангели Меркель та французького президента Франсуа Олланда. Нормандський процес - це традиція", - сказав Туск.

Він зазначив, що було прийняте рішення про продовження санкцій на шість місяців, але "деякі з колег воліли б на дванадцять місяців".

Крім того, глава Євроради зазначив, що "дещо передчасно оцінювати, якою буде ймовірна політика нової американської адміністрації по відношенню до Росії".

"Звичайно, є численні сигнали, але ми перебуваємо в певному сенсі у підготовчій фазі. Ми маємо почекати на офіційну заяву нового обраного президента. А цього, як ви знаєте, не буде в грудні", - зазначив Туск.

Джерело: Інтерфакс

ЄС продовжив санкції проти Росії до літа

Лідери країн ЄС погодили на саміті в Брюсселі продовження обмежувальних заходів проти Росії на шість місяців до 31 серпня 2017 року.

Про це повідомляє DW.

Економічні санкції Євросоюзу щодо Москви були прийняті влітку 2014 року в зв'язку з її діями, які дестабілізують обстановку на сході України.

Кожні півроку ЄС приймає рішення про продовження обмежувальних заходів. У Брюсселі підкреслюють, що вони можуть бути скасовані, якщо Росія виконає Мінські угоди.

Схожі новини