Передплата 2024 «Добра кухня»

У Міноборони заявили, що розірвуть усі контракти з компаніями Ігоря Гринкевича

Близько двох тижнів у медіа не вщухає скандал довкола львівської родини горе-бізнесмена Ігоря Гринкевича, який приніс 500 тисяч доларів хабаря одному з керівників Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань (ДБР). Згідно з рішенням суду, Ігор Гринкевич може внести заставу у розмірі 429 млн 440 тисяч грн. Але він досі залишається у СІЗО…

Голова ЛОВА Козицький прокоментував спільне фото з Гринкевичем. Його зробили під час підписання тристороннього меморандуму між Львівською ОВА, Львівською облрадою та БФ “HOPE. UA”, представником якого є Ігор Гринкевич.
Голова ЛОВА Козицький прокоментував спільне фото з Гринкевичем. Його зробили під час підписання тристороннього меморандуму між Львівською ОВА, Львівською облрадою та БФ “HOPE. UA”, представником якого є Ігор Гринкевич.

І нарешті, 9 січня, на корупційний скандал відреагували у Міністерстві обо­рони (МОУ). Заступник міністра Віта­лій Половенко заявив, що із компанія­ми сім'ї Гринкевичів Міноборони розірве усі контракти… Про це повідомила пресслужба МОУ.

Нагадаємо, Ігоря Гринкевича звину­вачують в оборудках із закупівлями для ЗСУ. Журналісти дослідили заможне життя Гринкевичів, якго, втім, родина і не приховувала, демонструвала у соцмере­жах…

На цей скандал відреагував голо­ва ЛОВА Максим Козицький. Свого часу Ігор Гринкевич підписав угоди про співпрацю з головою ЛОВА та в. о. голови Львівської облради Юрієм Холодом.

— Наголошую: ні я, ні Львівська об­ласна військова адміністрація не має­мо жодного стосунку до можливої про­типравної діяльності Ігоря Гринкевича на закупівлях Міноборони, — написав у Фейсбуці Максим Козицький. — Якщо така діяльність мала місце, то правоохо­ронні органи та суд мають дати правову оцінку йому і всім тим особам, які з ним співпрацювали…

Максим Козицький зауважив, що зу­стрічався з Ігорем Гринкевичем лише три рази. Зокрема, під час підписання тристороннього меморандуму між Львів­ською ОВА, Львівською облрадою та БО «Благодійний фонд «HOPE.UA», пред­ставником якого є Ігор Гринкевич.

Благодійний фонд «HOPE.UA» було створено на початку повномасштабної війни. За інформацією медіа, фонд отри­мав від міжнародних благодійників по­над 277 млн грн допомоги. Фінансовий звіт фонду показав лише… понад 4 млн грн витрат за минулий рік.

— Оскільки «HOPE.UA» є великою та відомою благодійною організацією і поки що до неї претензій немає, то у мене не виникало жодних сумнівів щодо її діяльності, — пише Максим Козицький. — Якщо у когось є інформація про мож­ливі протиправні чи шахрайські умис­ли «HOPE.UA» в особі Ігоря Гринкевича чи інших осіб, які цей фонд представ­ляють, то прошу повідомити не лише мені, а й правоохоронним органам.

Максим Козицький зауважив, що по­над 15 будівельних підрядів Ігор Грин­кевич отримав до його приходу в стіни ЛОВА.

— До цього часу щодо двох компаній Ігоря Гринкевича порушили два кримі­нальні провадження, — написав, зокре­ма, у Фейсбуці голова ЛОВА. — В одно­му випадку були заактовані роботи, яких не зробили, в іншому — не в повному об­сязі поставлено обладнання. За позовом ЛОДА влітку минулого року Касаційний кримінальний суд постановив стягнути з відповідача на користь УКБ ЛОДА матері­альну шкоду у сумі понад 118 тисяч гри­вень. Щодо іншого кримінального прова­дження — суд першої інстанції за позовом ЛОДА вирішив відшкодувати понад 721 тисячу гривень на користь тієї ж ЛОДА.

Також Максим Козицький сказав, що за його каденції він підписав з компані­ями Ігоря Гринкевича три угоди, зокре­ма щодо школи-довгобуду у смт Гірнику, школи-довгобуду у селі Черниці та будів­ництва центру безпеки громадян у селі Східниці.

Окремо наголосив, що не подавав кандидатуру сина Ігоря Гринкевича — Ро­мана Гринкевича — на нагородження від­знакою «Золоте серце».

Якщо компанії Ігоря Гринкевича ра­ніше фігурували у кримінальних прова­дженнях, то навіщо було з ним підпису­вати нові угоди про співпрацю?

Потрапила в об'єктив журналістів і дружина Ігоря Гринкевича — Світлана Гринкевич, яка є бенефіціаром сімейно­го бізнесу та викладачкою маркетингу НУ «Львівська політехніка». Журналіст­ка «ВЗ» дізналася, що з 8 січня на п’ять днів Світлана Гринкевич взяла «відпуст­ку за власний рахунок за сімейними об­ставинами». Про це повідомив ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало. У той же день Світлану Гринкевич разом з донькою та двома охоронцями помітили відвідувачі у київському ресторані «Гос­ті».

До речі, ресторан «Гості» розташова­ний на території найдорожчого у Киє­ві ЖК «Новопечерські Липки». Саме там родина Гринкевичів вже під час широко­масштабної війни придбала елітну неру­хомість.

Зауважимо, раніше скандальна ху­дожниця Соня Морозюк разом зі своїм нареченим Романом Гринкевичем — си­ном горе-бізнесмена, відвідала новоріч­ний концерт «95 кварталу», який шокував суспільство ницою іронією про пересе­ленців зі Скадовська. Пара сиділа у пер­ших рядах залу… Обом було смішно.

Тим часом, як дізналися журналісти, родина Гринкевичів готує медіаатаку. Вочевидь, вирішили, що кращий захист — це напад!

Схожі новини