Передплата 2024 ВЗ

Над Emily Resort згущуються хмари

У справі фігурують діти бізнесмена Григорія Козловського, а як докази — ноутбук та телефон покійного колишнього голови Винниківської міської ради Володимира Квурта

Фото: Emily Resort
Фото: Emily Resort

Довкола елітного відпочинкового комплексу Emily Resort, що облаштований на березі колишнього Винниківського озера за десять кілометрів від Львова, згущуються хмари криміналу. Детективи Національного антикорупційного бюро України розслідують кримінальну справу щодо незаконної приватизації 16 га землі навколо озера цього відпочинкового комплексу. У межах резонансного кримінального провадження, повідомляє видання zaxid.net, у липні цього року суд наклав арешт на майно колишнього голови Винниківської міської ради покійного Володимира Квурта (помер 28 грудня 2022 року від тривалої недуги)… Земля, яку оскаржують детективи НАБУ, належить родині львівського бізнесмена родом з Винників Григорію Козловському.

Як йдеться у справі НАБУ, родичі бізнесмена різними частинами отримали 16 га землі навколо озера в постійне безкоштовне користування. У 2020 році Винниківська міська рада під головуванням пана Квурта продала «Академії футболу», що належить Григорію Козловському, цю землю за 17,5 млн грн. Ласий шматок довкола озера приватизували діти Григорія Козловського та бізнес-партнер, юрист Олексій Різник.

Земельна справа відкрита за статтею 364 частина 2 ККУ (зловживання владою, або службовим становищем з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди всупереч громадським та державним інтересам). Якщо суд доведе вину підозрюваного, ця стаття передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади, чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За версією слідства, колишній голова Винниківської міської ради Володимир Квурт передав у власність та надав у постійне користування за заниженою ціною землі водного фонду, грубо порушивши земельне законодавство. За інформацією видання, 21 червня в межах кримінального провадження в будинку Володимира Квурта правоохоронці провели обшуки, під час яких слідчі вилучили ноутбук та телефон, якими користувався ексголова Винників. 22 червня за рішенням НАБУ ці речі визнали доказами в кримінальному провадженні щодо землі довкола озера.

Схожі новини