Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рахункова палата не планує перевіряти сплату податків гральним бізнесом

  • 28.03.2024, 20:54
  • 384

У Рахунковій палаті зазначають, що не вистачає трудових ресурсів, вони вже розподілені відповідно до Плану проведення заходів контролю

Про це повідомила народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Ніна Южаніна.

«Отримала відповідь від Рахункової палати про те, що провести перевірку повноти сплати податків суб'єктами, що проводять діяльність у сфері азартних ігор — не можуть; провести перевірку ефективності адміністрування — не можуть. Бо не вистачає трудових ресурсів, вони вже розподілені відповідно до Плану проведення заходів контролю», — повідомила Южаніна у соцмережах.

«Відповідь очікувала, бо мала ж вже інсайд, що на засіданні палати 15.03 прийнято рішення — не здійснювати перевірки. Мільярди воюючій країні не потрібні - так визначила Ольга Піщанська і нові члени, дообрані в непрозорий спосіб і на догоду ОП», — констатує Южаніна.

«Тепер ще один інсайд: найближчим часом влада буде „протягувати“ скорочення членів Рахункової палати до 7−9. Навіщо? Щоб звільнити решту, саме тих, хто пройшов прозорий конкурс і був обраний на законних підставах, але не задовольняє цю владу. Звільнити і зараз можуть, причину знайдуть, але тоді - немає більшості голосів», — пояснює Ніна Южаніна.

Раніше Южаніна повідомила, що гральний бізнес недоплатив у держбюджет понад 20 млрд грн.

«3,5 роки як легалізовані азартні ігри. Торік вони пішли на домовленість з владою і заплатили частину в бюджет. Але є розрахунки, я звернулася до Рахункової палати, щоб перевірили несплату в попередні роки, яка складає 23 мільярди гривень. Візьміть їх в бюджет, і це будуть гроші, які не нашкодять економіці, а дадуть додаткові можливості для фінансування Збройних Сил», — наголосила Южаніна.

Схожі новини