Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Війна війною, але треба заводи відкривати, житло будувати, дороги латати

Під час візиту на Львівщину президент заклав капсулу на місці будівництва французького підприємства Nexans.

Ймовірність ескалації конфлікту в зоні АТО залишається дуже значною. Збройні сили України готові дати відсіч ворогу. Цього року 45 тисяч українців записалися добровольцями у контрактну армію. Загострення ситуації в Криму не виключає можливості введення воєнного стану і оголошення мобілізації. Про це у четвер, 18 серпня, заявив президент України Петро Порошенко під час свого робочого візиту у Бродівський район Львівської області.

На території військової частини Петро Порошенко вшанував загиблих льотчиків — вої­нів АТО. Нагородив державними нагородами військовослужбовців, поспілкувався з вдовами загиблих. У Бродах стартує будівництво 48-квартирного будинку для військовослужбовців, які несли службу у зоні АТО. Порошенко поінформував, що вже виготовлено проектно-кошторисну документацію на цю будівлю, розпочато тендерні процедури за програмою Pro Zorro. “Головне, щоб кожна бюджетна копійка була використана ефективно, — сказав Порошенко. — Цей будинок має бути завершений до 1 червня 2017 року”.

У програмі візиту Порошенка на Львівщину — закладення капсули під будівництво першої черги найбільшого на Львівщині заводу електричних кабельних мереж Nexans відомої французької компанії. Порошенко власноруч заклав капсулу разом з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою та директором з виробничих питань компанії Nexans Думлером Райнгольдом, генеральним директором ТзОВ “Електроконтакт Україна” Андрієм Гаврильчиком.

Завод Nexans буде розміщено на площі майже шість га. Там працюватиме 2,5 тисячі працівників. Середня зарплата — понад шість тисяч гривень. Порошенко очікує на відкриття заводу у червні 2017 року. “Це буде місцем праці для сотень людей з високою зарплатою”, — наголосив глава держави.

Після закладення капсули Петро Порошенко пішов спілкуватися з народом та зробив фото з дітьми. Люди реагували на президента позитивно, були щасливі і задоволені, особливо діти.

Президент України оглянув на Бродівщині стан ремонту автомобільної дороги Броди-Радехів-Червоноград. Ремонтними роботами задоволений. Сказав, що, попри вій­ну, з бюджету потрібно виділяти гроші на ремонт доріг.

Фото Михайла МАРКІВА

Схожі новини