Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Протести на кордоні з Польщею: у натовп мітингуальників влетів автомобіль

  • 04.07.2016, 16:52
  • 4 342

На Львівщині у пункті пропуску в Раві-Руській автомобіль влетів у натовп протестувальників, які перекривають дорогу на Польщу. Травмовано троє людей.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління Національної поліції в Львівській області, сьогодні о 14:45, поблизу митного переходу «Рава-Руська» на українсько-польському кордоні, в місті Рава-Руська Жовківського району водій автомобіля Peugeot з номерними знаками польської реєстрації скоїв наїзд на учасників акції протесту, які безперервно ходили через дорогу пішим переходом.

Внаслідок наїзду травми дістали троє місцевих жителів - чоловіки віком 35-40 років. Їх госпіталізовано у місцеву лікарню.

Водія, який скоїв наїзд, затримали працівники поліції, які перебували на місці події. Ним виявився 43-річний іноземець, який прибув з Польщі на територію України.

На місці події працює слідчо-оперативна група, вирішується питання про кваліфікацію правопорушення згідно норм Кримінального кодексу України.

Як стало відомо УНІАН від джерел у правоохоронних органах, за кермом автомобіля, який скоїв наїзд на учасників акції протесту, перебував громадянин Польщі.

Як повідомляють на своїй сторінці в Фейсбук активісти громадської організації «Варта 1», які спільно з правоохоронцями долучаються до патрулювання Львівщини, «авто на польській реєстрації в'їхало у натовп людей. Як ми дізналися, це авто польського консула, який повертався додому з дітьми, протестувальники перекрили йому рух і почали розхитувати авто (навіть відірвали дверну ручку) після чого авто почало втікати і здійснило наїзд на людей на пропускному пункті Раві-Руській. Один хлопець лежить без свідомості».

Мітингувальники дозволили автівкам рух через пункт пропуску "Грушів"

На кордоні з Польщею було поновлено рух автомобілів через пункт пропуску "Грушів".

Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України, передає Еспресо.TV.

У відомстві зазначають, що наразі прикордонники продовжують роз’яснювати мешканцям ситуацію щодо тимчасового призупинення польською стороною малого прикордонного руху між Україною та Польщею, у чому їм допомогає місцева влада. Завдяки спільним зусиллям, через "Грушів" знов можуть їздити машини.

"Блокування доріг поблизу пунктів пропуску "Шегині", "Рава-Руська" та "Краківець" поки продовжується. З мітингувальниками працюють представники Національної поліції", - наголошують у ДПСУ.

На Львівщині люди перекрили дорогу через призупинення малого прикордонного руху

Жителі прикордонних з Польщею населених пунктів перекрили рух автотранспорту за кілометр від пунктів пропуску "Грушів", "Рава-Руська" та "Шегині".

Як повідомив прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, так люди висловили свій протест проти призупинення малого прикордонного руху, передає 24 канал.

Перед кожним зі згаданих пунктів пропуску дорогу перекрили по півтора десятка людей. З мітингувальниками працює Нацполіція і проводить роз'яснювальну роботу.

«Просимо туристів врахувати цю інформацію під час планування поїздок. На інших пунктах пропуску скупчення автотранспорту немає», — повідомив Слободян.

Він пояснив, що Польща лише тимчасово обмежила малий прикордонний рух у зв’язку з важливими заходами, які будуть проводитися у Польщі впродовж липня. Українці-мешканці прикордонних із Польщею районів можуть їздити за кордон виключно на загальних підставах. Так само Польща посилила прикордонний контроль і на кордоні з Німеччиною та Чехією.

Схожі новини