Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гройсман: "Наступного року МВФ дасть Україні 1,7 мільярда доларів"

  • 21.06.2016, 12:26
  • 1 944

Загальний обсяг кредитних коштів, очікуваних від Міжнародного валютного фонду в 2016 році в рамках програми розширеного фінансування EFF, складе $1,7 млрд.

Про це на прес-конференції заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Що стосується траншу, то сумарний транш 2016 року має становити 1,7 млрд доларів", - сказав прем'єр.

Як відомо, перший транш за новою програмою в обсязі $5 млрд Україна отримала 13 березня, другий на $1,7 млрд - 4 серпня 2015 року.

Гройсман: "Досить будувати дороги в Україні низької якості"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про можливість залучення наступного року кількох мільярдів доларів на будівництво доріг в Україні.

"Після затвердження Стратегії (розвитку доріг - ред.) ми зможемо достатньо серйозно і масштабно розпочати в наступному році будівництво українських доріг, я б сказав будівництво транспортних коридорів. На це ми можемо залучити наступного року кілька мільярдів доларів", - сказав Прем'єр-міністр.

Гройсман зазначив, що Стратегія розвитку українських доріг буде розроблена спільно з експертами Світового банку.

"Думаю, що досить будувати дороги в Україні низької якості", - пояснив очільник уряду.

Гройсман: "ВВП України до кінця 2016 року зросте до рівня 1,5%"

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман прогнозує зростання ВВП України до кінця 2016 року на рівні 1,5%.

«За нашими прогнозами, до кінця цього року ми будемо мати 1,5-відсоткове зростання ВВП. Наше головне завдання — утримати це зростання і забезпечити сталий економічний розвиток», - сказав Гройсман.

Гройсман вірить, що вибори у США не зашкодять Україні

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що відносини США та України успішно розвиватимуться і після виборів у Сполучених Штатах.

«Головне, що в Сполучених Штатах, і я вірю в це, не зміняться цінності, а якщо не зміняться цінності, то стратегічно, я думаю, що стосунки США та України будуть стратегічно важливими , ціннісними та успішними, незалежно від того, яким буде вибір американського народу», - сказав Гройсман.

Він запевнив, Україна поважає і поважатиме вибір американців.

Гройсман: «Популісти у владі заважають державі розвиватися»

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що популісти, навіть перебуваючи у владі, заважають державі розвиватися. Нині прийшов той час, коли влада має демонструвати відповідальну політику.

«Окремо хотів би підкреслити питання про популістів, які хочуть відібрати, і завжди це робили, в України майбутнє. Обіцяють багато, на превеликий жаль, за десятки років перебуваючи у владі, не роблять нічого і створюють такі умови, що криза з кожним роком все більше та більше поглиблюється», - сказав Гройсман.

Глава уряду вважає, що прийшов той час, коли влада має демонструвати відповідальну політику, «бути абсолютно патріотично налаштованими по відношенню до своєї держави і будувати її так, щоб люди відчували і турботу, і умови, в яких громадянин може самореалізуватися».

«Хочу підкреслити, що є і залишаюся абсолютно відкритим і буду все робити для того, щоб Україна відбулася як сучасна європейська держава з великим розвитком національної економіки», - запевнив Гройсман.

Гройсман хоче, щоб найближчі 5 років податки не змінювалися

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман виступає за незмінність податків упродовж мінімум трьох-п’яти років.

"Нам потрібно забезпечити на мінімум 3-5 років незмінність податкової системи", - зазначив прем’єр.

За його словами, не можна змінювати податки кожен рік, оскільки бізнес не може нічого спрогнозувати.

Він також закликав податківців відмовитися від тиску на бізнес.

"Я не буду терпіти, коли приходять до бізнеса, нараховують мільйонні штрафи, а потім просять відкати", - заявив він.

Гройсман зазначив, що бізнес потрібно заохочувати, а податківців, що вимагають хабарів, саджати в тюрми.

"Бізнес треба носити на руках, а не давити", - заявив прем’єр.

Прем'єр назвав трьох головних ворогів України

Україні заважають нормально розвиватися три основні чинники: це агресія Російської Федерації, корупція, а також популізм політиків.

"В Україні є три основні вороги: це російська агресія, це корупція, це популісти. При чому я не можу сказати, що більше є ворогом, бо усі абсолютно рівні, тому що всі три явища у нашому житті посягають на нашу незалежність і намагаються відібрати у нас майбутнє і збити з можливості економічного розвитку", - сказав Гройсман.

Гройсман розповів, на що підуть 220 мільйонів від США

США додатково виділять 220 мільйонів доларів на проведення реформ в Україні.

Про це на прес-конференції заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Вони будуть направлені на судову реформу і на підтримку митної реформи. Також будуть ресурси на децентралізацію та енергонезалежність", - розповів він.

Також Гройсман повідомив, що із 28 червня по 11 липня в Україну прибуде технічна місія із США для модернізації митниці. "Це буде достатньо масштабна реформа. Ми зможемо зробити таку систему, яка не дозволить нікому ухилятись від сплати податків", - заявив глава уряду.

За словами прем'єра, довіра до України повертається.

"Позитивно сприйнятий старт роботи нового уряду, зміна генерального прокурора, початок судової реформи. Маємо широку підтримку США у всіх сферах. Зокрема, в оборонній", - заявив Гройсман.

"Отримали підтвердження підтримки у нашому протистоянні російській агресії і підтримки санкцій щодо агресора", - додав прем'єр.

Джерело: Gazeta.ua, Укрінформ, 24 Канал, Українська правда, Інтерфакс-Україна.

Схожі новини