Передплата 2024 «Добра кухня»

Шкіряк: "Грубих правопорушень під час маршу "Азова" не було"

  • 20.05.2016, 12:31
  • 3 185

Серйозних правопорушень у діях активістів, які брали участь у марші "Азову" в Києві, не зафіксовано.

Про це під час спілкування з журналістами заявив радник глави МВС Зорян Шкіряк, передає телеканал "112 Україна".

"На жаль, були петарди, були фаєри, але я ще раз хочу наголосити, що якихось грубих правопорушень з боку активістів, які брали участь у цій акції, не було. Найголовніше - унеможливити будь-які провокації, оскільки ми маємо сумний досвід, коли з'являється хтось із зовні і може створювати ті чи інші провокації, а також здійснювати грубі правопорушення. Зараз усі правоохоронці перебувають на своїх місцях, вони забезпечують громадський порядок", - заявив Шкіряк.

"Азов" згорнув мітинг і йде з-під Ради

Представники Цивільного корпусу "Азов" закінчили мітинг під стінами Верховної Ради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З-під будівлі Верховної Ради розходяться активісти.

Нагадаємо, близько двох тисяч активістів Цивільного корпусу "Азов" провели мітинг проти виборів на Донбасі. Вони пройшли ходою до будівлі ВР, скандували гасла й палили фаєри.

"Азов" под Радою: червоний дим, фаєри й гасла

Представники «Азова», які мітингують під стінами Верховної Ради одночасно запалили декілька десятків фаєрів рожевого кольору.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, окрім фаєрів, організатори також запустили штучний дим, схожий на дим від шин.

У розмові з кореспондентам агентства мітингувальники відмовилися називати будь-які вимоги, посилаючись на організаторів, які «все скажуть».

Наразі частина учасників акції вже розійшлися, але кілька тисяч активістів продовжують мітинг. Активісти тримають плакат «Вимога нації - ні капітуляції».

Верховну Раду по периметру посилено охороняють правоохоронці. Проте після того, як частина мітингувальників рушила від ради, частина правоохоронців також відійшла від стін парламенту.

Білецький: "Нас розводять, як лохів"

Українська влада бреше, коли каже що виборів на Донбасі не буде.

Про це під стінами Верховної Ради заявив засновник батальйону "Азов"Андрій Білецький, - повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Влада бреше, каже, що виборів не буде. Вчора США обговорювало, чи відбудуться вибори. Українське питання обговорюється США і Росією, без України. Ще й у Москві. Ми не можемо вірити владі, згадайте Мінськ-2. Тоді Росія почала наступ і це коштувало нам сотні життів і бронетехніки", - заявив він.

За словами Білецького, після виборів "Росія зникне зі шпальт, стане не агресором, а сусідньою державою".

"Захід зможе зняти санксії. Бо поки вони не можуть цього зробити", - продовжив він.

"Те, що вони зараз підписують - це 30-денна місія ОБСЄ, яка буде знаходитись там 15 днів після виборів. Нас розводять, як лохів", - заявив засновник батальйону "Азов".

"Ми винесемо цю Раду і адміністрацію президента. Якщо попереджувальна акція не подіє на владу. Ми будемо очікувати зраду і вести боротьбу. Об'єднаємо наші лави і з часом змінемо все. Ми не просто пройшли і провели акцію. Ми маємо право захищатись різними способами, як мирними, так і не дуже", - заявив він.

Білецький повідомив, що у марші "Вимога нації" беруть участь 10 тисяч людей.

У Києві "азовці" вийшли на масову акцію проти виборів на окупованому Донбасі

Активісти йдуть маршем у центрі міста і палять фаєри.

У Києві представники «Азова» проводять акцію під назвою «Вимоги Нації — ні капітуляції» з вимогою не допустити виборів на окупованих територіях Донбасу.

Захід розпочався біля монумента Батьківщини-Матері в столиці.

Заплановано проведення маршу від монументу до Верховної Ради, де представники «Азову» проголосять вимоги щодо проведення виборів на Донбасі виключно після відновлення контролю над державним кордоном України.

Кілька тисяч людей крокують вулицями, вигукуючи гасла. Також вони підпалюють файєри.

Перед будівлею Верховної Ради зараз вишиковується кордон з правоохоронців. Рух вулицею Грушевського, починаючи з будинку 22 у напрямку Арсенальної перекрито. Пропускають лише громадський транспорт.

Як відомо, президент України Петро Порошенко не виключає можливості проведення місцевих виборів на Донбасі в 2016 році при забезпеченні необхідних умов.

Проте голова Комітету виборців України Олексій Кошель розповів, що в найближчі роки провести вибори на Донбасі неможливо, адже окрім іншого, на цій території немає реєстру виборців і не відбувся люстраційний процес.

Джерело: Громадське телебачення

Схожі новини