Передплата 2024 «Добра кухня»

«Серце Торонто — в українських прапорах: відчуття ніби ти на іншому кінці світу не було»

У день другої річниці початку повномасштабного вторгнення у столиці Канади відбувся мітинг

Фото Мар'яни Кулинич
Фото Мар'яни Кулинич

Про це «ВЗ» розповіла львів'янка Мар’яна Кулинич, яка зараз перебуває в Торонто. Дівчина також долучилась до велелюдного дійства з підтримки України.

Вся площа перед The Toronto city hall (серце Торонто) була заповнена людьми: усміхнені, толерантні, особливо канадці, які були також присутні.

«Відчуття ніби ти там де маєш бути, ти свій серед своїх. Відчуття ніби ти на іншому кінці світу не було», — розповіла Мар’яна.

Люди прийшли з прапорами, серед яких, окрім українського, можна було побачити прапор кримських татар, Канади, Естонії, Латвії, Грузії. Також у руках тримали плакати: Wings for Ukraine, Хай живе Україна, F16s for Ukraine тощо.

Основні теми, які лунали, — допомога та підтримка України, боротьба за справедливість, визнання міжнародного права, порятунок дітей.

Тим часом

Дзвіницю парламенту Канади в Оттаві підсвітили жовтим і синім кольорами на знак солідарності із Україною.

«Сьогодні й завтра ввечері на знак пошани до українського народу Вежа миру буде підсвічена кольорами українського прапора. Через два роки після початку росією повномасштабного вторгнення підтримка Канадою України залишається непохитною та однозначною», — йдеться у дописі офісу прем'єр-міністра.

Фото: CanadianPM
Фото: CanadianPM

Нагадаю, під час візиту до Києва в суботу прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і президент України Володимир Зеленський підписали безпекову угоду, яка з-поміж іншого передбачає виділення вже цього року військової та фінансової допомоги Україні на понад 3 мільярди канадських доларів.

Схожі новини