Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд відмовився заарештувати Каська

  • 14.04.2016, 11:05
  • 1 867

Печерський суд Києва відмовив Генпрокуратурі у клопотання взяти під варту колишнього заступника ГПУ Віталія Каська.

Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Як передає УНІАН, відповідне рішення оголосив слідчий суддя Олег Білоцерківець.

"В задоволенні клопотання прокурора відділу процесуального керівництва відділу державного обвинувачення Управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва у суді департаменту з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури України Макарова про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Каська відмовити", - наголосив суддя Білоцерківець.

При цьому суддя зазначив: "застосувати до підозрюваного Каська Віталія Вікторовича запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання".

Захист просить повністю відхилити клопотання прокуратури про арешт Каська

Адвокати Віталія Каська просять суд відхилити клопотання прокуратури через відсутність обгрунтованої підозри щодо їхнього підзахисного.

Як передає УНІАН, про це на судовому засіданні сказав адвокат Каська Микола Сірий.

Відтак, адвокати просять повністю відхилити клопотання прокуратури про арешт із визначенням застави у розмірі 1,8 мільйонів гривень, та не обирати міри запобіжного заходу.

"Я прошу суд відхилити це ганебне клопотання, в якому немає підстав для твердження про наявність обгрунтованої підозри, і яке було подано з грубим порушенням процесуального закону", - сказав Сірий.

Адвокат наголосив, що у матеріалах справи немає доказів, що квартира, документи щодо якої, за твердженням прокурорів, Касько підробив, була службовою.

Сірий звернув увагу, що у прокуратури немає документів щодо статусу квартир, що вони службові, по вулиці Новгородській у Солом'янському районі та по вулиці Бульвар Дружби народів у Печерському районі.

"Таким, чином твердження працівників прокуратури про те, що ці квартири є службовими, Касько отримував ці квартири як службові, є абсолютно безпідставними", - заявив Сірий.

Він звернув увагу, що в обгрунтуванні прокурори стверджують, що Касько заволодів квартирами. "У своїй юридичній практиці я вперше чую, щоб реалізація права особи на поліпшення житла трактувалася працівниками прокуратури, які отримали тисячі квартир, і як службових, і як неслужбових із загального службового фонду країни, трактувалося як заволодіння", - наголосив Сірий.

Адвокат зазначив, що реалізація права на поліпшення житлових умов не може трактуватися як заволодіння. "Тому що Касько не видавав собі квартири. Касько подав ті документи, які передбачені чинним законодавством, до відповідних органів", - заявив адвокат.

Адвокат наголосив, що факту про те, що Касько отримав дві службові квартири не підтверджено.

ГПУ просить для Каська заставу в 1,8 мільйона грн

Печерський суд Києва почав розгляд по суті клопотання Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу Віталію Каську.

Про це в четвер, 14 квітня, повідомляє кореспондент НБН.

«З метою забезпечення кримінального провадження є необхідність взяття підозрюваного Каська під варту. Прошу визначити розмір застави — 1,8 мільйона гривень», — сказав представник обвинувачення.

Він додав, що існують ризики знищення паном Каськом доказів, впливу на свідків, в тому числі працівників ГПУ, які раніше були йому підпорядковані, а також переховування від органів досудового розслідування та суду.

«Підозрюваний уже на даному етапі перешкоджає слідству шляхом зриву слідчих дій», — сказав прокурор, додавши, що Віталій Касько перешкоджає слідчим в отриманні ряду документів.

Суд відмовив Каську у відводі прокурорів

Печерський районний суд міста Києва відмовив захисникам екс-заступника генерального прокурора Віталія Каська у відводі прокурорів.

Про це заявив на судовому засіданні суддя у справі Олег Білоцерківець, повідомляє Укрінформу.

"Заяву адвоката Кульчицького про відвід прокурорів залишити без задоволення ", - сказав Білоцерківець.

Підтримати екс-заступника генерального прокурора Віталія Каська прийшли народні депутати.

Печерський суд обирає запобіжний захід Каську. Захист клопоче про відвід прокурорів

Печерський районний суд Києва розпочав обрання запобіжного заходу колишньому заступнику Генерального прокурора Віталієві Каську.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Захист Каська не заявляв про відвід складу суддів, однак клопоче про відвід прокурорів.

У залі суду присутні народні депутати Світлана Заліщук, Мустафа Найєм і Сергій Лещенко, які раніше заявляли про готовність взяти Каська на поруки.

На даний момент суддя пішов у нарадчу кімнату.

Схожі новини