Передплата 2024 ВЗ

На Бахмутському напрямку окупанти кидають на штурми піхоту, — пресофіцер

  • 05.05.2024, 11:20
  • 352

Тим часом техніку вони бережуть

Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ
Фото ілюстративне Генштабу ЗСУ

Окупаційні підрозділи, які укомплектовані здебільшого мобілізованими, продовжують штурмувати позиції українських сил на Бахмутському напрямку. Водночас техніку окупанти бережуть більше ніж піхоту.

Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков.

«Досить значна кількість російських підрозділів укомплектовані мобілізованими, які навіть вже можуть не проходити навчання в центрах, а просто кидаються в зону бойових дій, кидаються в штурми, при чому в перших штурмових рядах йдуть саме вони», — розповів він.

Якщо мобілізованим вдається десь закріпитися, тоді вже підтягуються більш досвідчені вояки, з бойовим досвідом.

«І вже вони починають окопуватись і створювати вогневий рубіж. Пропаганда у них працює, мізки промиваються. І вони дійсно вважають, що краще вмерти, ніж потрапити в полон», — констатував Калашніков.

Також ворог максимально застосовує особовий склад у штурмах, не жаліє людей. Техніка також використовується, але ворог її береже.

Окупанти намагаються частіше й активніше використовувати КАБи.

«Так, ворог здійснює від 10 до 12 тисяч пострілів по лінії фронту, однак це не та кількість, яка потрібна для активних штурмових дій», — зазначив він.

Схожі новини