Передплата 2024 «Добрий господар»

Джемілєв обговорив з главою МЗС Туреччини деокупацію Криму

  • 27.01.2016, 11:15
  • 2 433

У Страсбурзі відбулася зустріч уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з міністром закордонних справ Турецької Республіки Мевлютом Чавушоглу.

Вони обговорили пропозицію щодо створення спеціального міжнародного формату, який дозволить співпрацювати для деокупації Криму, повідомляє "Радіо Свобода".

"З нашого боку пропонується створити міжнародну групу, до якої увійдуть країни-учасники Будапештського меморандуму 1994 року і Туреччина як одна з впливових чорноморських країн. Така ідея вже обговорювалася з президентом України і з міністром закордонних справ України, і була підтримана ними", — йдеться у повідомленні.

Мевлют Чавушоглу підтримав цю ініціативу. Зазначається, що детально це питання обговорюватиметься в лютому під час візиту турецького міністра до Києва.

Мустафа Джемілєв вирушив до Франції в складі української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи на зимову сесію ПАРЄ. Питанням тимчасово окупованого Криму і агресії Росії проти України тут будуть присвячені кілька заходів та «круглих столів».

Схожі новини