Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У новій міськраді – нова структура, більше комісій...

У Львівській міській раді відбулася перша урочиста сесія нового скликання - депутати та міський голова Львова Андрій Садовий склали присягу.

Текст присяги зачитав депутат-старожил Юрій Кужелюк. Андрій Садовий присягав на клейнодах міського голови: Львівському Євангелії (книга української братської громади міста XVII ст.), ланцюгу бургомістра, що символізує нерозривність та обов’язок співпраці радників, а також міцність волі та духу львів’ян, печатці — символу владних повноважень та правомірності рішень, церемоніальних ключах від історичних брам міста — знаку довіри та відповідальності перед громадою.

Привітати новоспечених депутатів та міського голову Садового з третьою каденцією прийшли священики різних конфесій, керівництво ЛОДА та Львівської облради. На урочистості також прийшли дружина мера Катерина Кіт-Садова та його мама Ольга Василівна. Після сесії Катерина вийшла з Андрієм Садовим на брифінг для журналістів. Мер був небагатослівним. Подякував за довіру та третю каденцію. Пообіцяв, що не ділитиме депутатський корпус на фракції, більшість чи меншість. Мовляв, Львів має показати приклад, як працювати разом та бути одним цілим. На брифінгу було обмаль часу для питань журналістів. Процес тривав за сценарієм офіційного візиту президента України: два питання - і “дякую за увагу”…

Журналіст «ВЗ» запитала Анд­рія Садового, коли буде вирішено кадрове питання зі секретарем ради, чи буде ця посада належати «Самопомочі». За інформацією «ВЗ», на крісло секретаря Львівської міської ради претендує депутат від фракції БПП «Солідарність» Петро Адамик, від фракції “Народний контроль” - Валерій Веремчук, від “Укропу” - Іван Гринда, від “Громадянської позиції” - Анатолій Забарило. Від «Самопомочі» наразі немає кандидатур. Посаду секретаря ради Садовий пропонував Роману Федишину, але той начебто не погодився.

Андрій Садовий вирішив тримати інтригу до кінця. «Від сьогодні офіційно почну консультації з керівниками фракцій щодо нашої подальшої праці, - відповів мер Львова. - Ми повинні визначити, скільки комісій буде в міській раді, які вони мають бути, хто найбільш фаховий, щоб очолити ту чи іншу комісію, хто має бути секретарем ради. Ми повинні почати роботу над структурою міської ради - це дуже великий обсяг роботи. Це все будемо робити за круглим столом».

- Якою буде нова структура міськради, наскільки зменшиться чиновницький штат?

- У попередній каденції я декілька разів подавав свій проект структури міської ради. Але мій проект не підтримав депутатський корпус. Однак час не стоїть на місці. Нову структуру міської ради буде опрацьовано на засіданнях нових депутатських комісій. Вона буле максимально об’єднуюча, дасть можливість більш ефективно працювати урядникам у міській раді. Зараз не треба концентрувати увагу на тому чи іншому управлінні. Звичайно, ми повинні брати найкраще з управління містами у світі, черпати цей досвід. Але маємо зважати й на специфіку нашої країни, адже частина території в окупації. Також треба дбати про тих, кому сьогодні найважче.

А тим часом...

Головою фракції “Самопоміч” у Львівській міській раді обрано Андрія Шевціва, заступник голови — депутат від “Самопомочі” Юрій Мельник (виконавчий директор адвокатського об’єднання “Павленко і партнери”.

Андрій Шевців працював радником міського голови Львова Андрія Садового, начальником управління внутрішньої політики Львівської міськради.

Схожі новини