Передплата 2024 «Добрий господар»

30 мільйонів гривень застави

У таку рекордну суму суд оцінив свободу екс-директора Львівського бронетанкового заводу.

Шевченківський районний суд міста Львова дав санкцію на арешт екс-директора державного підприємства “Львівський бронетанковий завод” Олександра Остапця (звільнений з посади у червні цього року “за невиконання виробничих планів”). На волі, вирішив суд, екс-чиновник під час досудового розслідування може залишатися, якщо заплатить 30 мільйонів гривень застави. Це найбільша сума застави, яку визначали суди за всю історію України.

Олександра Остапця затримали наприкінці минулого тижня співробітники СБУ, міліції та слідчі військової прокуратури. Під час обшуку у помешканні екс-керівника оборонного підприємства знайшли кошти, якими, щоб їх сфотографувати, оперативникам довелося вистелити всю підлогу кімнати. Керуючи одним із найвідоміших оборонних підприємств, Олександр Остапець, за версією слідства, з грудня 2014-го по травень 2015 р. збагатився на понад два мільйони гривень. Ці гроші він викрав із суми, яку держава надала підприємству для ремонту 31 БМП-1 та двигунів УТД-20. Цю техніку після ремонту мали відправити в зону проведення АТО.

В оборудці із заволодіння грошима, повідомили у прес-службі Генпрокуратури, директор бронетанкового заводу використав угоди на ремонтні роботи, які державне підприємство уклало з суб’єктами підприємницької діяльності, що мають ознаки фіктивності. Сумнівним комерційним структурам переказали гроші, які незабаром осіли в кишенях директора бронетанкового заводу.

Зловживання викрила фінансова перевірка, яку провели ревізори концерну “Укроборонпром”, до якого належить завод. Військова прокуратура, отримавши матеріали перевірки, звинуватила екс-директора у “привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненими в особливо великих розмірах”.

Оперативне фото прокуратури.

Схожі новини