Передплата 2024 ВЗ

В Міноборони переконують, що ГРУшників РФ ні на кого поки не обмінювали

  • 28.07.2015, 08:46
  • 2 311

Бійці ГРУ Генштабу Збройних Сил Росії Олександр Александров та Євген Єрофєєв, які потрапили в полон до українських військових в травні на Луганщині, поки ще залишаються в полоні.

Про це заявив радник замміністра оборони України з питань звільнення полонених і заручників Василь Будик, коментуючи інформацію російських ЗМІ про звільнення бійців ГРУ в обмін на українських силовиків, повідомляє "Дождь".

За словами Будіка, він був здивований публікацією інформації про звільнення бійців, оскільки станом на ранок вчорашнього дня переговори ще тривали.

"Поки за моїми даними вони знаходяться на своєму місці... За моїми даними, ніякого обміну не було", - розповів він.

Високопоставлене джерело Нової газети в МВС України також не знає про цю операцію, а джерело видання в адміністрації президента України Петра Порошенка повідомило, що поки даних про обмін немає, і "станом на 12:00 обидва були в госпітальної в'язниці".

Нагадаємо: 16 травня під час штурму українських позицій в місті Щастя Луганської області в полон потрапили двоє спецназівців ГРУ Російської Федерації Євген Єрофєєв і Олександр Александров. Вони отримали поранення і були доставлені у військовий госпіталь в Києві. Обидва затриманих про своє нібито звільнення з лав ЗС РФ дізналися від журналістів після затримання. 15 липня Шевченківський районний суд Києва продовжив арешт двох росіян до 12 вересня.

22 липня стало відомо, що Міноборони Росії офіційно відмовилося від Александрова і Єрофєєва. Як випливає з відповіді Міноборони РФ члену Ради з прав людини при президенті РФ, бійці ГРУ Александров і Єрофєєв проходили військову службу в Росії, проте приїхали в Україну вже після звільнення

Схожі новини