Передплата 2024 «Добра кухня»

Міноборони виявило порушення на понад 10 млрд гривень — заступник міністра

  • 16.04.2024, 12:30
  • 265

Під час внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, у відомстві виявили неефективні управлінські рішення та ризики в управлінні активами на загальну суму понад 10 мільярдів гривень

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир в інтерв'ю «Укрінформу».

За його словами, робота аудиту спрямована на запобігання порушенням, а певне відшкодування коштів та усунення переважної частини цих порушень вдалося організувати безпосередньо під час проведення внутрішніх перевірок.

Посадовець також розповів, що завдяки впровадженню аудиторських рекомендацій відомство досягнуло економічного ефекту на загальну суму більш ніж 1,5 млрд гривень.

Джигир наголосив, що проведення таких перевірок — це «рутинний стандартизований процес, який триває постійно», а об'єктами аудиту в будь-який час можуть бути всі підрозділи Міноборони.

«Міноборони — це величезний механізм зі значною кількістю структурних підрозділів. Але раз на кілька років щонайменше високоризиковані сфери повинні потрапити в поле зору аудиту, і щодо них повинен бути висновок і відповідне реагування. Щодо ризикованих сфер — вони визначені», — розповів Джигир.

Посадовець також додав, що за підсумками аудитів правоохоронці порушили десятки кримінальних проваджень.

Схожі новини