Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рухівці відкриють рік з одним із лідерів УПЛ

У неділю, 25 лютого, «Рух» проведе перший офіційний матч у новому році і в рамках 18-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на «Арені Львів» прийматиме «Полісся» (початок о 18.00 год, матч з обмеженою (!) кількістю глядачів)

Фрагмент матчу «Полісся» - «Рух», який відбувся 12 серпня минулого року в Житомирі. У грі захисник рухівців Роман Дідик (у підкаті) та Борис Крушинський. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Полісся» - «Рух», який відбувся 12 серпня минулого року в Житомирі. У грі захисник рухівців Роман Дідик (у підкаті) та Борис Крушинський. Фото upl.ua

Раніше відбулася лише одна гра «Руху» та «Полісся». У матчі першого кола поточного чемпіонату рухівці в гостях перемогли з рахунком 1:0 завдяки голу під кінець матчу Іллі Квасниці. Підопічні Юрія Калітвінцева першої домашньої поразки в УПЛ зазнали саме від «Руху».

Під час зимової перерви ряди «Руху» залишили бразилець Едсон та Олексій Довгий, який не зіграв жодного матчу в першій частині чемпіонату. Під час тренувальних зборів зазнав важкої травми капітан «Руху» Марко Сапуга і не зможе допомогти команді тривалий період. Натомість новачком рухівців став 20-річний бразилець Клайвер Габріель. Який виступав за «Ферровіарію» з міста Араракуара, яка змагається в бразильській серії D.

Львівський клуб з 19 серпня не перемагає на своєму полі в УПЛ вже впродовж рекордних для клубу семи ігор: шість нічиїх та поразка. «Рух» може забити 100-й гол в УПЛ (ще 1 м’яч) та при Віталію Пономарьову здобути 10-ту перемогу в чемпіонатах. Після тривалої перерви фанати «Руху» матимуть змогу прийти та підтримати команду на трибунах «Арени Львів». За умов дотримання безпекових правил на стадіоні перебуватимуть до 1000 людей — команди, персонал клубів, офіційні особи та глядачі.

«Полісся» перебуває на третьому місці у турнірній таблиці і приїде до Львова з безпрограшною серією в чемпіонаті, яка триває 10 ігор: по п’ять перемог та нічиїх. Різні клуби Юрія Калітвінцева можуть здобути 20-ту перемогу у всіх турнірах, в тому числі «Полісся» — 10-ту в УПЛ. Серед багатьох новачків «Полісся» під час зимових зборів найбільш відомим став Богдан Михайліченко, який перейшов із хорватського «Динамо». Новачком «Полісся» став нещодавно і капітан збірної Конго (вік гравців до 23-х років) Боррель Томандзотто, який наразі на правах оренди виступатиме за клуб другої ліги «Звягель». Щодо останніх втрат житомирян, то на правах оренди до «Вереса» перейшов досвідчений Євгеній Морозко. Нагадаємо, що раніше на тих же умовах до «Вереса» перейшли ще два гравці «Полісся» — Деніс Янаков та Дмитро Шастал.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича в Ужгороді завершили перший закарпатський етап підготовки до другої частини змагань у Першій лізі, де борються за путівку до УПЛ. 21 лютого «зелено-білі» не зуміли здолати опір першолігового ФК «Хуст» — нічия 0:0. Карпатівці на декілька днів повернулися до Львова, а згодом вирушать на другий збір до Ужгорода.

Схожі новини