Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В УПЛ гратиме і люксембуржець

У п’ятницю, 23 лютого, матчем ЛНЗ — «Кривбас» розпочнеться друга частина сезону української Прем'єр-ліги (УПЛ). У складі черкаського клуба з’явився перший у нинішньому чемпіонаті легіонер з Люксембурга Олів'є Тілль

Досвідчений новачок черкаського ЛНЗ люксембуржець Олів’є Тілль. Фото fc-lnz.com
Досвідчений новачок черкаського ЛНЗ люксембуржець Олів’є Тілль. Фото fc-lnz.com

Загалом за всю історію УПЛ в українських чемпіонатах брало участь лише п’ять представників Люксембурга, в тому числі і Олів'є Тілль. Цей 27-річний гравець збірної Люксембурга у 2021 році провів за «Ворсклу» 29 ігор, забивши 10 голів, що є рекордним показником серед усіх люксембуржців-бомбардирів. ЛНЗ під керівництвом Олега Дулуба на завершення турецьких зборів перемогло «Динамо» з Батумі з рахунком 1:0. Гол грузинському клубу забив Владислав Наумець.

«Динамо» під час турецьких зборів провело ще два спаринги. Спочатку підопічні Олександра Шовковського зіграли внічию з молдовським клубом «Петрокуб» — 1:1. Київський клуб врятував від поразки влучний удар Владислава Супряги. А згодом «Динамо» перемогло молдовський «Шериф» з рахунком 2:0. У складі динамівців відзначилися Віталій Буяльський та Назар Волошин. «Зоря» у заключному під час зборів контрольному поєдинку зуміла перемогти латвійську «Валмієру» — 2:1. В команді Юрія Коваля голи забивали новачок Аліан Ндур та Едуардо Герреро.

«Оболонь» з мінімальним рахунком 1:0 здолала представника Другої ліги ФК ЮКСА — завдяки голу Сергія Суханова. «Чорноморець» в Одесі у товариській грі поступився одному з лідерів Першої ліги «Інгульцю» з рахунком 1:3. В складі «моряків» відзначився бельгієць Зігі Бадібанга. «Дніпро-1» у товариській грі відсвяткувало перемогу над латвійським клубом РФШ — з рахунком 2:1. В команді Юрія Максимова голи забивали Олександр Філіппов та Сергій Горбунов. «Олександрія» не зуміла уникнути поразки від казахського клубу «Кайсар» — 0:1.

«Металіст 1925» зумів перемогти норвезький клуб «Согндал» з рахунком 2:1. Серед підопічних Віктора Скрипника реалізували пенальті Андрій Брячук та бразилець Арі Моура. «Полісся» залишив перший бразилець житомирського клубу Аріелсон, який провів в УПЛ 13 ігор, забивши один гол. Аутсайдер чемпіонату «Минай», який тренує серб Желько Любеновіч, на Закарпатті переміг тернопільську «Ниву» з рахунком 1:0 — завдяки голу Артура Ременяка. «Верес» на завершення збрів переміг латвійську команду «Ауда» — 2:0. Серед рівнян голи забивали новачки Дмитро Шастал та Марко Мрвальєвич.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича в Ужгороді готуються до другої частини змагань у Першій лізі, де борються за путівку до УПЛ. 17 лютого «зелено-білі» з рахунком 4:1 перемогли «Металіст». Голи забивали Амбросія Чачуа, Максим Чех, Тарас Саків і Єгор Демченко. Карпатівці на цьому зборі 21 лютого проведуть ще один товариський матч — з ФК «Хуст».

Схожі новини