Передплата 2024 «Добра кухня»

Чигринський відновив виступи за «Шахтар»

Подією минулого 3-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) стало повернення до «Шахтаря» 36-річного захисника Дмитра Чигринського, який допоміг команді здобути перемогу над «Олександрією»

36-річний захисник «Шахтаря» Дмитро Чигринський радий поверненню до УПЛ. Фото shakhtar.com
36-річний захисник «Шахтаря» Дмитро Чигринський радий поверненню до УПЛ. Фото shakhtar.com

Дмитро Чигринський є вихованцем Львівського Училища фізичної культури (тренер — Ярослав Дмитрасевич), а в УПЛ дебютував 19 червня 2004 року в складі «Шахтаря». Загалом в складі різних клубів провів в українських командах 260 ігор: 151 — в чемпіонатах, 29 — в Кубку, 48 — у єврокубках, 3 — в Суперкубку та 29 — за збірну України. Востаннє Чигринський виступав за «Шахтар» ще 17 жовтня 2014 року.

До України Дмитро повернувся з грецького клубу «Іонікос», а ще раніше виступав в інших закордонних клубах — іспанській «Барселоні» та грецькому АЕКу. Нагадаємо, що весною цього року до «Шахтаря» повернувся інший відомий ветеран донецького клубу захисник Ярослав Ракіцький. Після трьох турів чемпіонату без втрат очок йде лише львівський «Рух», який в гостях здолав «Полісся» з рахунком 1:0. Як наслідок, головного тренера «жовто-чорних» Віталія Пономарьова було визнано кращим тренером 3-го туру.

Продовжуються кадрові зміни в складах клубів УПЛ. Черговим літнім новачком «Минаю» став півзахисник Тимур Кораблін з «Кривбасу». «Полісся» повідомило про те, що гравцем команди став 18-річний бразильський нападник Аріельсон. Попереднім клубом новачка житомирського клубу був бразильський «Крузейро».

Тим часом львівські «Карпат», які у Першій лізі ведуть боротьбу за путівку в УПЛ, здобули третю перемогу поспіль. Підопічні Мирона Маркевича в гостях перемогли івано-франківське «Прикарпаття» з рахунком 1:0. Переможний гол з пенальті провів бразильський новачок «зелено-білих» Ігор Невес Алвес. У п’ятницю, 18 серпня, «Карпати» прийматимуть «Ниву» (Бузова, Київська область), яка також в нинішньому чемпіонаті очок ще не втрачала (початок — о 17.00 год, матч без глядачів).

Схожі новини