Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Усик про перемогу: "Отримаю на горіхи від психолога"

  • 18.12.2016, 13:34
  • 6 816

Чемпіон світу у важкій вазі за версією WBO Олександр Усик поділився враженнями після переможного бою проти Табісо Мчуну.

Відповідне відеозвернення Олександра з’явилося у Youtube.

"Як я і обіцяв, о п'ятій ранку я не спав. Дякую за підтримку. Трохи прилетіло, але нічого страшного. Мій психолог Андрій Борисович Колосов сказав, що отримаю на горіхи за це", — зазначив спортсмен.

Прем'єр також висловив вітання.

"Щиро вітаю українського боксера Олександра Усика з перемогою і захистом титулу чемпіона світу за версією WBO. Так тримати, чемпіоне!" - зазначив Гройсман.

Усик нокаутував Мчуну і захистив пояс WBO

У дев'ятому раунді він нокаутував претендента на його пояс Табісо Мчуну з Південно-Африканської Республіки.

Бій, як і очікувалось, склався непросто для українця. Африканець, попри те, що суттєво поступався в габаритах, в ручній швидкості анітрохи не відставав від свого іменитого суперника. Намагався кожну серію і комбінацію чемпіона зустрічати своїми ударами. Особливо правими прямими у голову.

Стартові чотири раунди пройшли у розвідці. Суперники особливо не ризикували. Усик діяв з дистанції, в основному джебами і лівими боковими. Претендент на титул, завдяки хорошим рефлексам і реакції, намагався працювати назустріч і перехоплювати атаки суперника. Декілька його лівих у голову потрапили у ціль.

З п'ятого раунду почала вимальовуватись перевага українця завдяки тому, що він підняв темп бою. В шостому раунді він відправив суперника в нокдаун. Далі тільки збільшував свою перевагу. Кульмінація настала у дев'ятому раунді. Саме в цій трихвилинці Олександр спершу своєю комбінацією ударів відправив африканця у нокдаун, а дещо згодом і в нокаут.

Чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської організації (WBO) українець Олександр Усик здобув дострокову перемогу над Табісо Мчуну з ПАР і вперше захистив чемпіонський пояс у першій важкій вазі (до 90,72 кг).

Усик домінував по ходу всього поєдинку, який відбувся в ніч на неділю в американському Інглвуді (штат Каліфорнія). Після першого нокдауна південноафриканця (у шостому раунді) Олександр продовжив нарощувати свою перевагу і у підсумку переміг технічним нокаутом у дев'ятому раунді, повідомляє Укрінформ.

Для олімпійського чемпіона Усика це був 11-й бій на професіональному рингу, в якому Олександр здобув 11-ту перемогу (10 достроково).

Джерело: Gazeta.ua, Укрінформ

Схожі новини