Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Довгоочікуваний перший новачок «Дніпра-1»

Незабаром, 23 лютого, стартуватиме друга частини української Прем'єр-ліги (УПЛ) сезону-2023/2024. Більшість клубів вже підсилила склади новими гравцями. «Дніпро-1» оголосило про першого під час зимової перерви новачка, яким став гравець молодіжної збірної України Олег Очеретько

Новачок «Дніпра-1» гравець молодіжної збірної України Олег Очеретько з «Шахтаря». Фото scdnipro1.com.ua
Новачок «Дніпра-1» гравець молодіжної збірної України Олег Очеретько з «Шахтаря». Фото scdnipro1.com.ua

Олег Очеретько належить «Шахтарю» і виступатиме за «Дніпро-1» на правах оренди. Влітку минулого року півзахисник у складі молодіжної збірної України став бронзовим призером чемпіонату Європи, завоювавши з «синьо-жовтими» путівку на Олімпіаду-2024 у Парижі. В УПЛ в складі «Маріуполя» та «Шахтаря» Очеретько провів 43 гри (2 голи).

«Шахтар» провів два заключні під час зборів контрольні матчі. Спочатку «гірники» перемогли туркменський «Аркадаг» з рахунком 4:1 — завдяки дублю Егіналду та голам Гіоргі Гочолеішвілі та Педріньйо. А в наступній зустрічі підопічні Маріно Пушича не зуміли здолати польську — нічия 1:1. У складі донецького клубу відзначився Олександр Зубков. Тепер на «Шахтар» 15 лютого чекає перший (!) для українських команд офіційний матч року. У цей день «гірники» в Гамбурзі в ролі господарів поля в першій грі плей-офф Ліги Європи прийматимуть французький «Олімпік».

Товариський матч «Динамо» проти чемпіона Латвії «Лієпаї» завершився перемогою динамівців з «хокейним» рахунком 5:2. В команді Олександра Шовковського по разу відзначилися Антон Царенко, Максим Дячук, Владислав Супряга, Олександр Караваєв та Владислав Ванат. «Кривбас» під час іспанських зборів розгромив дублерів англійського клубу «Брентфорд» з рахунком 6:1. По голу до свого активу записали Джихад Бізімана, Максим Задерака, Вʼячеслав Рябов, Денис Кузик, Олег Кожушко та Даніель Соса.

«Олександрія» протягом дня провела два спаринги. Спочатку підопічні Руслана Ротаня поступилися аутсайдеру чемпіонату Данії «Відовре» з рахунком 1:2. В складі містян відзначився Владислав Погорілий. А згодом «жовто-чорні» розгромили команду з Туркменістану «Ахал» — 3:0. У цій грі голи забивали Данило Скорко, Антон Кравченко та бразильський новачок Кледсон.

Ще у двох міжнародних товариських матчах переможців виявлено не було. «Колос» зіграв внічию з чемпіоном Узбекистану «Пахтакором», який тренує один з кращих бомбардирів чемпіонатів України Максим Шацьких — 2:2. В складі ковалівців голи забивали новачок Дмитро Топалов та Дієго Сантос. «Полісся» не зуміло здолати опір ісландського клубу «Стьярнан» — нічия 1:1. В команді Юрія Калітвінцева зрівняв рахунок Артем Козак.

Новачком «Вересу» став досвідчений Євген Банада, який в першій частині сезону виступав за ЛНЗ. За плечима 31-річного півзахисника вже 171 матч та 20 голів в УПЛ. «Зоря» оголосила про підписання півзахисника хорватського «Рудеша» Якова Башича. Також з луганським клубом підписав контракт захисник олімпійської збірної Нігерії Крістофер Нваезе з нігерійського клубу «Плато Юнайтед».

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича готуються до відновлення змагань у Першій лізі, де борються за путівку до УПЛ. 9 лютого «зелено-білі» вирушили на тренувальний збір, що пройде на полях Закарпаття. Згодом карпатівці проведуть перші контрольні поєдинки: 14 лютого — з «Mинаєм», 17 лютого — з «Mеталістом» і 21 лютого — з «Хустом».

Схожі новини