Передплата 2024 «Добрий господар»

На жаль, знайомі всі обличчя...

Серед кандидатів у головні тренери футбольної збірної України — жодного іноземця

Наставники команд футбольної Прем’єр-ліги, яким було запропоновано подумати про кандидатуру головного тренера збірної України, назвали своїх кандидатів. Про це повідомив голова Комітету національних збірних ФФУ Михайло Фоменко.

«Усі тренери вже надали нам свої пропозиції, — розповів Фоменко. — Серед названих кандидатур найчастіше згадувались прізвища Миколи Павлова, Олександра Заварова, Павла Яковенка, Олексія Михайличенка, Леоніда Буряка та Михайла Фоменка».

Отже, мрії сотень тисяч українських уболівальників про кваліфікованого тренера-іноземця так і залишаться мріями? «Такі пропозиції не стосувалися особистостей, — заявив Фоменко. — Тренери вказували країни, звідки б вони хотіли бачити спеціаліста. У першу чергу це Німеччина і Англія — оскільки там працюють тренери, які будують тактику команд перш за все на основі дотримання ігрової дисципліни. А ця складова сьогодні для нас дуже важлива».

Так виглядає, головним тренером “синьо-жовтих” стане хтось із динамівської когорти. Отже, наша нещасна збірна знову буде піддана тортурам за рецептами напівміфічних “конспектів Лобановського”. Результат навесні, найімовірніше, буде той самий, що був восени: програли Чорногорії — програють Польщі...

На запитання, хто керуватиме 14 листопада збірною у контрольному матчі з Болгарією, Фоменко відповів: «Рішення з цього питання поки немає, але у тренерському штабі залишаються Олександр Заваров і Олег Кузнецов».

Схожі новини