Передплата 2024 «Добрий господар»

Безвиграшна домашня серія «Руху» затягнулася

У понеділок, 1 квітня, «Рух» у заключному матчі 22-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на «Арені Львів» вперше прийматиме черкаський ЛНЗ (початок о 18.00 год, матч з обмеженою кількістю глядачів)

Фрагмент попереднього матчу ЛНЗ з «Рухом», який відбувся 17 вересня 2023 року. У боротьбі за м’яч рухівець Остап Притула (праворуч) та Владислав Наумець. Фото upl.ua
Фрагмент попереднього матчу ЛНЗ з «Рухом», який відбувся 17 вересня 2023 року. У боротьбі за м’яч рухівець Остап Притула (праворуч) та Владислав Наумець. Фото upl.ua

Історія зустрічей «Руху» та ЛНЗ розпочалася 17 вересня минулого року, коли суперники зустрілися в матчі першого кола поточного чемпіонату. Тоді в Черкасах господарі поля здобули перемогу з рахунком 2:1. У складі ЛНЗ голи забивали Денис Норенков та Максим Прядун, а в рухівців — Ілля Квасниця.

До другого протистояння суперників «Рух» підійшов з двома полярними серіалами. З одного боку, після трьох гостьових вікторій підряд переможний клубний рекордний серіал «жовто-чорних» триває три матчі. Разом з тим, безвиграшна домашня клубна рекордна серія «Руху» з 19 серпня минулого року триває в УПЛ 8 матчів: сім нічиїх та поразка. Це буде вже 95-й матч рухівців в УПЛ, в тому числі 35-й при Віталію Пономарьову. У день гри основному захиснику «Руху» Олексію Сичу виповниться 23 роки.

Щодо ЛНЗ, то у другій частині нинішнього сезону в складі команди дебютувало вже 8 (!) новачків, в тому числі шість легіонерів. Черкаський клуб в гостях не знає гіркоти поразок в чемпіонаті вже 5 ігор підряд: три перемоги та дві нічиї. При цьому загальна безвиграшна серія ЛНЗ в УПЛ триває три гри: дві нічиї та поразка. Олег Дулуб біля керма різних українських клубів — «Карпат», «Чорноморця», «Львова» та ЛНЗ проведе 80-й матч в УПЛ. Пропустять поєдинок на «Арені Львів» дискваліфіковані Віталій Роман з «Руху» та капітан ЛНЗ Сергій Рибалка.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича у Першій лізі змагаються за путівку до УПЛ. У другому матчі чемпіонської групи «Карпати» на стадіоні «Україна» перемогли сумську «Вікторію» з рахунком 1:0. Переможний гол карпатівців на початку гри забив Ян Костенко. «Карпати» впевнено очолюють свою групу, маючи 51 очко. У суботу, 6 квітня, у Львові, «зелено-білі» зіграють проти «Маріуполя» (початок — о 12.00 год, матч з обмеженою кількістю вболівальників).

Схожі новини