Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

А що ж буде зі збірною?..

Головний тренер національної команди втік у «Динамо»! Хто замінить Блохіна на чолі «синьо-жовтих», невідомо.

Уявляю собі, як зараз тішаться у штабах футбольних збірних Англії, Польщі й Чорногорії — головних конкурентів збірної України у відбірній групі до Мундіалю-2014. Ще б пак: із команди, яку після першої вдалої гри в Англії назвали, поряд із англійцями, головним фаворитом групи, раптом пішов головний тренер! Олег Блохін, за домовленістю з Федерацією футболу України, ще підготує “синьо-жовтих” до двох найближчих матчів відбору, зі збірними Молдови й Чорногорії. Потім Блохін зосередиться на роботі в клубі, а збірній шукатимуть нового наставника. Кого саме і скільки триватиме процес пошуку? Запитання без відповідей... Головну футбольну команду України суттєво послаблено. Тож надії на участь “синьо-жовтих” у чемпіонаті світу в Бразилії можуть розвіятися як дим від фаєрів фанатів “Динамо”...

Національна збірна України успішно розпочала відбірний цикл до Мундіалю-2014, зігравши внічию 1:1 в Англії. Зі збірною у Блохіна працювати виходило, і шанси на те, аби зіграти через два роки на чемпіонаті світу в Бразилії, “синьо-жовті” під керівництвом Олега Володимировича мали добрі... Суміщення посад, навіть на два найближчі матчі, — це однозначно погано! Недарма ж у Європі й світі такого ідіотизму не практикують. Якби Блохін очолював і “Динамо”, і збірну Україну, то розривався б на два фронти. Як наслідок, ні там, ні там нормально тренер працювати не зміг би... У ФФУ це розуміють, тому й говорять про те, що відразу після жовтневих матчів із Молдовою і Чорногорією “синьо-жовтим” треба буде шукати нового головного тренера. Але де? І кого?

«Ми були в кабінеті у президента Федерації, якраз готували черговий Виконком, — розповів перший віце-президент ФФУ Анатолій Попов. — Зайшов Олег Володимирович та інформував нас: у нього відбулася розмова з президентом «Динамо», який йому зателефонував о 12-й ночі й запропонував очолити клуб. Стан у нас був близький до шокового. Ще кілька днів тому ми обговорювали з Олегом Володимировичем оргпитання щодо двох чергових матчах збірної. Усі його прохання й побажання були прийняті. Помічникам його продовжили контракти на покращених умовах. У Блохіна був вибір — національна збірна або клуб. Він вибрав клуб... тепер у нас безліч проблем, які необхідно терміново вирішувати».

“Спонтанним це звільнення назвати не можна, — розповів про рішення розпрощатися з уже екс-наставником “Динамо” Юрієм Сьоміним президент клубу Ігор Суркіс. — Пам’ятаючи про те... до якої точки кипіння дійшло обурення вболівальників, я вирішив показати, що «Динамо», як і раніше, великий клуб, а його президент не боїться жорстких рішень”. Як пояснив Суркіс-молодший, недільний програш “Динамо” в Донецьку “переповнив чашу терпіння”.

Загалом, у справді “великому клубі” головного тренера за день-два не шукають... Ідеальним варіантом для “Динамо” було би запросити кваліфікованого закордонного тренера. Але за кілька днів це зробити неможливо, такі фахівці — люди серйозні, рішення приймають неквапом, після тривалих міркувань, зваживши усі “за” і “проти”... Ось Суркіс і покликав Блохіна, який завжди мріяв тренувати рідний клуб.

Дивно, звичайно, що Олег Володимирович кидає національну збірну під час відбірного циклу до Мундіалю, на радість її суперникам по групі... Фактично, це втеча капітана з корабля. Щоправда, той не тонув, а навіть дуже пристойно тримався на воді — значною мірою завдяки капітану. Але тепер, залишившись “без керма і вітрил”, корабель національної збірної України може й потонути...

Схожі новини