Передплата 2024 «Добрий господар»

У Харкові працівниця дитсадка коригувала ракетні удари

  • 01.04.2024, 13:41
  • 458

Кіберфахівці Служби безпеки України затримали агентку розвідки рф, яка у вільний від роботи у дитсадку час допомагала росіянам обстрілювати пункти базування СОУ та коригувала ракетно-дронові удари по Харкову

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За їхніми даними, для наведення ворожого вогню жінка спершу отримувала від окупантів геолокації потенційних цілей, а згодом проводила там дорозвідку. Підозрювана спостерігала за об'єктами, щоб встановити орієнтовну кількість особового складу та військової техніки.

Після цього жінка через месенджер надсилала своєму російському куратору зібрані дані у вигляді текстових повідомлень із позначенням координат на Google-картах. Уже на основі отриманої інформації окупанти готували повітряні атаки на місто із застосуванням ракетного озброєння та ударних дронів типу Shahed.

Як зазначають в СБУ, жінку дистанційно завербувала російська розвідка восени 2023 року за допомогою її знайомого з Куп’янська, який під час захоплення райцентру втік до рф та приєднався до ворожих військ.

Фігурантку затримали у власному помешканні. Під час обшуків в її оселі в жінки вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з агресором.

Жінці оголосили про підозру за ч. 2 статті 111 Кримінального кодексу України. Їй загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією усього майна.

Схожі новини