Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ІДІЛ причетна до стрілянини у Підмосков'ї, — США

  • 23.03.2024, 09:25
  • 725

Сполучені Штати володіють розвідувальними даними, що вказують на причетність угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ) до стрілянини в підмосковному музичному центрі «Крокус Сіті Хол»

Фото: Baza
Фото: Baza

Про це пишуть New York Times та CBS News.

Пізно ввечері 22 березня з’явилася інформація, що в афілійованому до «Ісламської держави» Telegram-каналі підтвердили причетність бойовиків угруповання до нападу на «Крокус Сіті Хол» в Красногорську. Офіційно російська влада не коментувала ці повідомлення.

Проте одразу два американські видання з посиланням на джерела повідомляють, що США мають розвіддані, які підтверджують відповідальність ІДІЛ.

New York Times зазначає, що у березні США зібрали розвіддані про те, що філія ісламістського угруповання, яка базується в Афганістані, — «Ісламська держава-Хорасан», відома як ІДІЛ-К, дійсно планувала атаку на Москву. Співрозмовник CBS News також сказав, що Вашингтон передав москві інформацію про потенційну атаку, згідно з вимогами розвідувальної спільноти «Обов'язок попереджати».

Як розповів аналітик із боротьби з тероризмом у Soufan Group Колін Кларк, ІДІЛ-К давно зосереджена на росії та часто критикувала президента рф володимира путіна. Угруповання звинувачувало кремль, зокрема, в тому, що на його руках — мусульманська кров, маючи на увазі військові операції росіян в Афганістані, Чечні та Сирії.

Схожі новини