Передплата 2024 «Добрий господар»

На Харківщині будівельну компанію викрили на розтраті понад 20 млн грн бюджетних коштів: подробиці

  • 21.03.2024, 18:15
  • 290

Бюро економічної безпеки запобігло розтраті понад 20 млн грн бюджетних коштів на будівництві фортифікаційних споруд на Харківщині

Фото БЕБ
Фото БЕБ

Детективи Бюро економічної безпеки України, за матеріалами Державної служби фінансового моніторингу України, викрили будівельну компанію на спробі розтрати бюджетних коштів під час будівництва фортифікаційних споруд на території Харківської області.

Підприємство неодноразово ставало переможцем тендерних торгів, які організував один із департаментів Харківської обласної державної адміністрації. Загалом компанія отримала підряд на будівництво фортифікаційних споруд вартістю понад 240 млн грн.

Встановлено, що частину коштів, 20,45 млн грн, товариство переказало на рахунки фізичної особи — підприємця, яка була зареєстрована у січні 2024 року.

Згадувана особа фактично працює адміністратором закладу харчування, тобто не має стосунку до будівництва. Водночас після отримання коштів вона намагалася переказати їх на рахунок компанії, що може бути пов’язана із діяльністю так званих «конвертаційних центрів».

Наразі вихідні платежі по рахунках фізособи підприємця зупинені. 20,45 млн грн заблоковано.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини