Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Греція приєдналася до коаліції з розмінування України

  • 16.03.2024, 10:45
  • 319

Греція долучилася до коаліції для допомоги Україні з розмінуванням, яку очолюють Литва та Ісландія

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас після зустрічі зі своїм грецьким колегою Нікосом Дендіасом у Вільнюсі у п’яницю.

«Війна в Україні не закінчилася. Зобов’язання країн-членів ЄС щодо підтримки України має бути єдиним, ми підтримуємо позицію, що багатостороння допомога Україні не повинна вичерпатися. Я хочу подякувати Греції за приєднання до коаліції з розмінування України, яку Литва та Ісландія очолюють разом. Ми повинні надіслати один одному сигнал про нашу тверду рішучість продовжувати підтримувати Україну», — сказав Анушаускас.

Також міністри обговорили питання двостороннього оборонного співробітництва, безпекову ситуацію і порядок денний НАТО. Особливу увагу вони приділили питанням протиповітряної оборони.

«На саміті НАТО у Вільнюсі було ухвалене важливе рішення щодо ротаційної моделі протиповітряної оборони НАТО. Ми очікуємо від Греції допомоги в її практичній реалізації до саміту НАТО у Варшаві влітку цього року», — сказав Анушаускас.

Сторони також обговорили безпекову ситуацію на Півдні. За словами Анушаускаса, незважаючи на те, що найгостріші виклики для Литви походять зі Сходу, ситуація на Півдні, Близькому Сході та в Середземномор'ї відстежується і сприймається серйозно. Литва розглядає можливості зробити свій внесок у міжнародні зусилля в цих регіонах, сказав глава Міноборони країни.

Схожі новини