Передплата 2024 «Добра кухня»

Міноборони рф планує використати на «виборах путіна» дані загиблих військових

  • 15.03.2024, 16:15
  • 360

Міністерство оборони росії планує використати у незаконних «виборах президента рф» дані своїх військових, які нещодавно загинули, зникли безвісти або потрапили у полон

Фото: Укрінформ
Фото: Укрінформ

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерство оборони України.

Керівництво Міністерства оборони російської федерації дозволило військовослужбовцям, які беруть учать у так званій «СВО» голосувати у незаконних «виборах президента рф», навіть не з’являючись на «виборчі дільниці». Як зазначили в ГУР, це значно полегшує «виборчим комісіям» завдання з фальсифікації результатів.

Згідно з останніми вказівками головного військово-політичного управління МО рф, критерії ідентифікації «виборців» з числа військовослужбовців спрощені настільки, що немає необхідності для їхньої фізичної участі у голосуванні. А для підтвердження особи не потрібен паспорт чи військовий квиток — достатньо навіть фотокопії документів.

«Очевидно, що у такий спосіб російські „виборчі комісії“ намагатимуться збільшити кількість виборців путіна, залучивши до „голосування“ так звані „мертві душі“. Зокрема, до числа осіб, що „проголосували“, поряд із наявними військовослужбовцями, планують додати також і тих, хто нещодавно загинув, зник безвісти або потрапив у полон», — поінформували в ГУР МО.

Враховуючи, що українські захисники, за офіційними даними, щодня завдають російським загарбникам численних втрат на території України, кількість тих, хто у такий спосіб «підтримає» Володимира путіна, може виявитися досить значною, додали в ГУР.

Схожі новини