Передплата 2024 «Добрий господар»

Нардеп Тищенко отримав від дружини понад 12 млн гривень у подарунок: подробиці

  • 13.03.2024, 10:00
  • 457

Народний депутат Микола Тищенко задекларував подарунок на 12,6 мільйона гривень від колишньої дружини

Микола Тищенко. Фото із сайту Цензор.НЕТ
Микола Тищенко. Фото із сайту Цензор.НЕТ

Про це свідчить повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Тищенка у Єдиному державному реєстрі декларацій.

Згідно із повідомленням, він отримав подарунок у грошовій формі 15 лютого.

Щорічну декларацію за 2023 рік Тищенко ще не подав. У декларації за 2022 рік він вказував Аллу Барановську своєю дружиною. Відомо, що вони подали заяву на розлучення у листопаді 2023 року, перед відкриттям реєстру електронних декларацій.

За 2022 рік Тищенко декларував 489 тис. грн зарплати народного депутата, а Барановська — 5,96 млн грн від зайняття підприємницькою діяльністю.

Депутат також декларував близько 40 тисяч гривень на рахунках в українських банках, 1,5 тис. доларів — на рахунку у Bank of America, а також 40 тис. доларів, 242 тисячі євро та 5,68 млн грн готівкою. Барановська зберігала готівкою 290 тис. доларів та 9,15 млн грн.

Як відомо, наприкінці листопада минулого року журналісти з’ясували, що Микола Тищенко та його дружина регулярно користуються мікроавтобусом, який офіційно належить колишньому керівнику ресторану Миколи Тищенка «Велюр» — Сергію Вакальчуку.

На нього ж за один день під час повномасштабної війни оформили декілька об'єктів нерухомого майна вартістю у понад мільйон доларів.Та життя Сергія Вакальчука не відповідає такому рівню витрат на придбання рухомого і нерухомого майна. Ймовірно, на Вакальчука просто офіційно оформили майно, яким в реальності може користуватися народний депутат України Микола Тищенко.

Тищенка називають кумом голови Офісу президента Андрія Єрмака, він відомий участю у серії політичних скандалів. Також його оточення значно збагатилося за роки депутатства Тищенка.

На початку 2023 року партія «Слуга народу» виключила Тищенка зі свого складу за відпочинок у Тайланді під час повномасштабного вторгнення, проте він зберіг статус нардепа.

Схожі новини