Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

14 березня стартує реєстрація на Національний мультипредметний тест. Що варто знати?

Які новації в складенні ЗНО очікують на випускників шкіл?

Цього року складення Національного мультипредметного тесту (нова форма ЗНО) буде виключно в укриттях, а не в шкільних класах. Це необхідно насамперед для психологічної стійкості випускників, щоб в разі повітряної тривоги могли сконцентруватися на завданнях тесту. Минулих років тестування було у класах, тож учні змушені були переривати тест і спускатися в укриття. Якщо тривога затягнулася на кілька годин, тестування буде перенесено на інші дні. Адрес та дат публічно не повідомлятимуть з міркувань безпеки.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

«Тривога впливає на результат тестування, учні хвилюються, — каже він. — Тому цього року поставили перед собою завдання — Національний мультипредметний тест буде лише в укриттях. 120 місць для тестування та комп’ютери забезпечить нам НУ «Львівська політехніка».

Олег Паска каже, з місцями в укриттях допоможуть інші вищі навчальні заклади Львова, а також коледжі міста, що мають укриття. Реєстрація триватиме місяць, головне — не зламати сервер в перший день.

Директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк повідомила, що реєстрація на тестування стартує 14 березня і триватиме до 11 квітня. Закликала масово не реєструватися саме 14 березня, аби не вивести з ладу сервер. Для реєстрації на тестування є місяць. Окремий пункт реєстрації (для тих, хто немає доступу до Інтернету) буде в НУ «Львівська політехніка». Там випускників проконсультують та зареєструють на тестування.

Які предмети будуть цьогоріч?

«Для тих, хто планує вступити до закладів вищої освіти здаватимуть чотири предмети — українську мову, математику, історію України, а четвертий предмет можна вибирати самостійно, — відзначає Лариса Середяк. — Предмет на вибір — фізика, хімія, біологія, географія, англійська, німецька, французька мови».

Схожі новини