Передплата 2024 ВЗ

В Україні хочуть на третину скоротити кількість міністерств

  • 04.03.2024, 15:15
  • 718

Кабмін веде роботу зі скорочення кількості міністерств на третину. Цьогоріч уже скоротили 20 тисяч вакансій. Крім того, підприємства посилять засобами ППО та РЕБ

Фото: Цензор Нет
Фото: Цензор Нет

Про це 4 березня на пресконференції повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців. Ми вже почали це робити. І в цьому році скорочено 20 тисяч державних вакансій», — сказав прем'єр.

Він повідомив, що в уряді вже працюють над створенням «потужного центру уряду». Там має зосередитися всі допоміжні адміністративні функції — відповідна юридична підтримка, робота Кабміну у кадровій, бухгалтерсько-фінансовій сфері.

Шмигаль пояснив, що міністерства мають мати невелику кількість дуже якісних, кваліфікованих спеціалістів, які формуватимуть державну політику. А центр уряду має якісно і швидко готувати документи, необхідні для міністерства.

«Працюємо над запровадженням сучасної системи управління людськими ресурсами у державних органах. Уже є пілотні системи, де ця система працює. Ми також працюємо над запровадженням так званої „Дії для держслужбовців“. Це цифровізація через певну гейміфікацію роботи у держорганах», — сказав прем'єр.

Схожі новини