Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ексголові «Укрзалізниці» повідомили про підозру

  • 28.02.2024, 19:15
  • 610

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на заволодінні 11,4 мільйона гривень «Укрзалізниці» організовану групу, до складу якої входили посадовці та підприємці

Фото: Бізнес Цензор
Фото: Бізнес Цензор

Про це пишуть журналіст Олег Новіков, наближений до НАБУ, «Економічна правда» та Forbes з посиланням на джерела.

За даними журналіста Олега Новікова, підозри від НАБУ та САП отримали:

  • ексголова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов;
  • ексчлен правління УЗ Олександр Скрипінський;
  • підприємець Станіслав Лєсніков;
  • чинні або колишні посадовці регіональних філій УЗ «Південно-Західна залізниця» і «Придністровська залізниця» Микола Кужавський, Дмитро Копера, Сергій Гавриленко та Олексій Шарий.

Як зазначається, Лєснікова взяли під варту 27 лютого з альтернативою в 11,8 мільйона гривень застави. Решті фігурантам запобіжний захід обиратимуть пізніше.

Раніше стало відомо, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організовану групу осіб на заволодінні 11,4 мільйона гривень АТ «Укрзалізниця».

За даними слідства, у 2018 році очільник групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками УЗ. Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

У 2018−2021 роках посадові особи держкомпанії на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту.

Продукцію поставили філіям УЗ за завищеною вартістю, а розмір переплати становив 11,4 млн грн.

Загалом у справі повідомили про підозру 9 особам: двом керівникам організованої групи, шістьом посадовцям АТ «Укрзалізниця», бенефіціару ТОВ.


Джерело: ЕП

Схожі новини