Передплата 2024 «Добрий господар»

«Придністров'я» попросило рф про захист від «тиску Молдови»

  • 28.02.2024, 18:15
  • 540

Учасники «з'їзд депутатів усіх рівнів» невизнаного Придністров'я звернулися до ради федерації та державної думи рф із проханням реалізувати заходи щодо захисту в умовах «посилення тиску Молдови»

Фото: Конкурент
Фото: Конкурент

Про це пише молдовське видання NewsMaker.

У заяві йдеться, що Молдова «розв'язала економічну війну», через яку бюджет «Придністров'я» зазнає багатомільйонного дефіциту, та відмовляється від переговорів із Тирасполем.

Тож «депутати» ухвалили звернутися до рф як «гаранта та посередника в переговорному процесі». Звернення також надішлють до ОБСЄ, СНД, Європейського парламенту, Міжнародного комітету Червоного Хреста та генерального секретаря ООН.

Так, «депутати» «Придністров'я» проситимуть міжнародні інституції «вплинути на керівництво Молдови для повернення до адекватного діалогу та припинити порушення прав і свобод мешканців „Придністров'я“».

Також там закликали звернутись до учасників міжнародного переговорного процесу у форматі «5+2» — дипломатичної платформи, до якої як учасники конфлікту належать представники Молдови й невизнаного «Придністров'я», а також росія, Україна, ОБСЄ як посередники та Європейський Союз і США як спостерігачі.

Схожі новини