Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«У будинках дитини має залишитися найменше дітей»

Торік на Львівщині усиновили 74 дитини, це найбільший показник за останніх 15 років

В Україні діє державна програма, яка передбачає прилаштування дітей з будинків дитини чи інтернатів у повноцінні сім‘ї. Торік на Львівщині вдалося усиновити 74 дитини. Востаннє такий хороший показник всиновлення був у 2008 році. У Львівській області також діє програма придбання житла дітям сиротам. Торік придбано двадцять помешкань для таких дітей.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

«Притулки та інтернати мають зникнути, діти повинні зростати у сім'ях, — наголосив чиновник. — Наприкінці року на центральному рівні був створений координаційний штаб, який має напрацювати план дій, а також обласні концепції щодо всиновлення. Мета — щоб у будинках дитини залишилося якнайменше дітей».

Іван Собко каже, головне питання зараз — щоб усиновлені діти не стали причиною ухилення від мобілізації для батьків-чоловіків.

Начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис каже, торік на обліку було 2 188 дітей позбавлених батьківського піклування.

Щодо всиновлення дітей, то найкращим роком був 2023 рік — 74 дитини. Як правило, щороку всиновлювали 40−50 дітей. Каже, є чимало батьків, які готові всиновлювати малих дітей, які не мають братів та сестер.

Торік на Львівщині створили 9 прийомних сімей та два будинки сімейного типу (туди потрапило з притулків 8 дітей).

Схожі новини