Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Уряд ухвалив рішення про автоматичне продовження виплат для всіх внутрішньо переміщених осіб до 1 березня

  • 26.01.2024, 19:30
  • 682

Кабінет Міністрів схвалив автоматичне продовження виплат для всіх внутрішніх переселенців до 1 березня, а далі — запрацюють нові правила допомоги

Фото: Телеграмна служба новин
Фото: Телеграмна служба новин

Про це повідомило Міністерство соціальної політики.

Так, після 1 березня виплати автоматично продовжаться ще на 6 місяців для категорій переселенців, які не мають можливості працювати, а саме:

  • для пенсіонерів, у яких станом на 1 січня 2024 року розмір пенсії не перевищує 9 444 грн (це чотири прожиткових мінімуми для людей, що втратили працездатність);
  • людей з інвалідністю I чи II групи, дітей з інвалідністю віком до 18 років, тяжкохворих дітей;
  • дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, людей з їх числа віком до 23 років, а також батьків-вихователів і прийомних батьків.

Крім того, значна кількість переселенців зможуть отримати продовження виплат ще на 6 місяців, після подання нової заяви на виплату допомоги. Звертатися по перепризначення допомоги можна вже з 1 лютого.

Проте є умова: розмір доходу в таких родинах не повинен перевищувати 9 444 грн на одну людину або, наприклад, 37 776 грн на родину з чотирьох людей.

Ще 6 місяців зможуть отримати виплати ті родини, у яких є діти до 14 років, які не мають змоги відвідувати виховні та навчальні заклади або навчання відбувається в гібридному форматі (офлайн та онлайн), через що батьки не мають можливості працювати.

Також допомогу продовжать родинам, у яких один із членів сім'ї доглядає за особою з інвалідністю I групи, або дитиною з інвалідністю віком до 18 років, або тяжко хворою дитиною.

Крім того, допомога буде продовжена дітям, які прибули без супроводу батьків, та вагітним жінкам з 30 тижня вагітності.

Схожі новини