Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський вносить до Ради законопроєкт про множинне громадянство

  • 22.01.2024, 09:45
  • 1 092

Президент Володимир Зеленський повідомив, що 22 січня внесе до парламенту проєкт закону щодо запровадження в Україні множинного громадянства

Фото: Володимир Зеленський
Фото: Володимир Зеленський

Про це він сказав у привітанні з Днем Соборності.

«Наша багатомільйонна діаспора, наші лобісти інтересів України в усьому світі … Всі, у чиїх жилах тече українська кров і в чиїх грудях б'ється вільне серце. Українці за походженням, які давно довели, що є українцями за духом. І після багатьох років очікування вони нарешті мають стати українцями й за паспортом», — сказав президент.

Він констатував, що внесе у Верховну Раду України «ключовий законопроєкт», який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства.

«І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора», — підкреслив Зеленський.

За його словами, це допоможе отримати громадянство всім, хто в періоди різних хвиль еміграції вимушено залишив рідну землю, а також іноземним добровольцям, які стали на захист України.

«Для всіх, хто зможе відчути, що бути в Україні означає бути вдома. Не туристами, а громадянами. Великої, соборної, єдиної України», — резюмував глава держави.

Схожі новини