Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Негода не призвела до транспортного колапсу на дорогах Львівщини»

Першочергово чистять автошляхи, які ведуть до польського кордону

Фото Львівської ОВА
Фото Львівської ОВА

Попри негоду, снігопади та сильну ожеледь, транспортного колапсу на дорогах Львівської області, зокрема на автошляхах державного та обласного значення, немає. З ночі автошляхи чистять від снігу. Снігоприбиральної техніки не бракує: в різний час доби в середньому працює до ста одиниць техніки, що чистять дороги.

У цьому «ВЗ» запевнив заступник начальника з питань експлуатаційного утримання доріг Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Львівській області Руслан Станіщук.

«Першочергово чистять від снігу траси державного значення та дороги, які ведуть до польського кордону, пунктів пропуску, — каже Руслан Станіщук. — Техніка працює понад добу. Тяжко, але справляємося із розчищенням доріг. Кількість техніки змінюється. Вранці — 93 одиниць, ввечері — 102, вночі — 98. Залучена і важка техніка — грейдери, трактори-навантажувачі. До прибирання залучено 125 працівників. Маємо піскову суміш, посипаємо дороги. Вміст солі регулюється».

«Все гаразд, справляємося з наслідками негоди, — розповів для „ВЗ“ директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський. — Не можемо сказати про транспортний колапс. Десь може бути ускладнення в русі, десь засніжена дорога (коли вітер розніс сніг) чи підмерзання. Поетапно комунальні служби все вирішують. За дороги місцевого значення відповідає департамент дорожнього господарства Львівської ОВА. Загалом обслуговуємо понад вісім тисяч кілометрів доріг (державного та місцевого значення). У піковий час готові залучити до прибирання 270 одиниць техніки. Вночі працювало 124 одиниці спецтехніки. Використали понад півтори тисячі тонн піскосуміші. Дороги прибирають по категорійності, першочергово — міжнародного та національного значення. Увага прикута до доріг з найбільшим трафіком».

Чиновник каже, зараз на деяких дорогах Львівщини виникла сольова каша. Це сталося через сильний трафік та змішування соляної і піскової суміші.

Орест Шуліковський застерігає водіїв, що при ожеледиці варто їхати зі швидкістю 20−30 кілометрів на годину. Мають бути два «золотих» правила — безпечна швидкість та безпечна відстань між транспортними засобами.

Схожі новини