Передплата 2024 «Добра кухня»

Перший заступник мера Львова Москаленко не зміг відповісти волонтерам, чому заробляє більше за Зеленського

На засіданні робочої групи волонтери та громадські активісти Львова спитали першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, чому його місячна зарплата вища за оплату праці президента України. Зокрема, йшлося про місячну зарплату 150 тисяч гривень

Андрій Москаленко. Фото ЛМР
Андрій Москаленко. Фото ЛМР

Але заступник мера Львова наче не чув, про що його запитують, а «переводив стрілки» на іншу тему: яку суму передбачено у бюджеті для військових у 2024 році. Спроби активістів вдруге і втретє добитися відповіді чиновника на поставлене питання про зарплату виявилися марними.

У коментарі для «ВЗ» Андрій Москаленко запевнив, що його щомісячна зарплата складає не більше 50 тисяч гривень. Лише у листопаді 2023 року отримав нарахування у сумі 147 тисяч гривень. Але це просто нарахування. Бо з цієї суми були відраховані 20% податків, але включена компенсація витрат за робоче відрядження топчиновника у Велику Британію. Москаленко запевняє, що візу до Великої Британії виготовляв з власної кишені і це коштувало 38 тисяч гривень. Потім цю суму йому компенсували з бюджету.

«У відрядженні представляв інтереси міста, — каже Москаленко. — Також в листопаді скористався правом матеріальної допомоги, оплатив за візу. Я справді отримую 200% премій від окладу, це передбачено обмеженнями, які встановили колеги-депутати».

«На просте питання у чиновника немає відповіді. Це результати нашої зустрічі у мерії Львова. Зупинятися не будемо. Наші вимоги — 20% бюджету міста та області мають йти на закупівлю озброєння для ЗСУ», — написали пояснення до оприлюдненого відео активісти Львова, які були на зустрічі в мерії.

Водночас голова бюджетної комісії Львівської міської ради Наталія Шелестак пояснила для «ВЗ», що відео активістів трохи маніпулятивне, бо місячна зарплата Москаленко — до 50 тисяч гривень. Активісти взяли до уваги окремі місяці минулого року, коли бухгалтерія мерії нарахувала топчиновнику дві матеріальні допомоги, кошти на оздоровлення. Це був окремий місяць, каже Наталія Шелестак…

Матеріальна допомога чиновникам міських рад передбачена в постанові Кабміну. Депутати на це не впливають при формуванні бюджету, зокрема — кошторису на оплату премій та зарплат.

Депутатка каже, що Андрій Москаленко не заробляє захмарних премій, бо вони зараз обмежені. Відповідно до закону — у Львівській міській раді премії становлять не більше 200% (!?) від посадового окладу.

Схожі новини