Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Apple Watch на подарунок: як вибрати?

  • 27.12.2023, 09:59
  • 544

Серед найважливіших критеріїв вибору подарунка — якість, практичність, привабливий дизайн та актуальність. Розумні годинники Apple підпадають під всі ці вимоги.

Вони статусні, функціональні та довговічні. Завдяки тривалому програмному обслуговуванню від виробника можуть прослужити багато років поспіль.

В асортименті доступні моделі на будь-який смак: спрощені SE, класичні Apple Watch 9 та 8, захищені та потужні Ultra першого і другого покоління. На якій з версій зупинитися — залежить від уподобань того, для кого призначається подарунок. А ще неабияке значення мають технічні характеристики, які визначають функціонал та впливають на можливості експлуатації.

Призначення

Apple не ділить свою продукцію за гендерною ознакою: всі гаджети унісекс, мають нейтральний дизайн та універсальний набір функцій. Однак є декілька параметрів, за якими їх можна умовно поділити на жіночі та чоловічі:

  1. Колір. Дівчачими вважаються моделі червоного, рожевого, перламутрово-білого, золотого та сріблястого відтінків.
  2. Розмір. Менші версії з шириною 40 та 41 мм орієнтовані на представниць прекрасної статі.
  3. Програмне оснащення. Цільова аудиторія Смартвотч з підтримкою застосунку «Цикл» корисні для жіночої аудиторії.

Функції

Оскільки версія SE спрощена та бюджетна, деякі функції для неї недоступні. Зокрема: завжди ввімкнений дисплей, вимірювання концентрації кисню в крові, електрокардіографія у додатку, вимірювання температури. Всі ці фішки є у базових Series 9, призначених для прихильників активного способу життя.

Ultra — для екстремалів, тож у них підвищена безпека: міцніші за «конкурентів», надійно захищені від вологи, витримують тиск на глибині до 40 метрів. Покращену взаємодію з інтерфейсом забезпечує програмована кнопка Action. Для оповіщень на великій відстані — сирена.

Матеріал корпусу

Для повсякденного використання замість звичайного механічного годинника підходять Apple Watch з переробленого алюмінію зі склом Ion-X. Вони витривалі та легкі: якраз для користувачів, які не люблять відчувати на зап’ясті щось зайве. Важать грамів 30−40 (залежно від розміру), тому аніскільки не обмежують свободу рухів.

Пристрої з нержавійки з сапфіровим склом трохи важчі, але й експлуатаційні властивості у них кращі. Зумовлена підвищена надійність продуманою геометрією та ефективним захистом від розтріскування.

Титанові Вотчі — поза конкуренцією. Вони надміцні та витримують будь-які випробування. Важать близько 60 грамів, і це ще одна причина, через яку їх важче загубити.

Ціна

Все залежить від виділеного на подарунок бюджету.

  • Якщо необмежений, варто задуматися про купівлю Ультра. Втім, пересічний користувач, який не любить екстрим та віддає перевагу лінивому відпочинку, навряд чи зможе оцінити «плюшки» від виробника.
  • Series 9 — оптимальне рішення на середній бюджет. Найголовніша перевага цієї версії у збалансованості.
  • Щоб заощадити, доцільно зупинитися на SE, які сам виробник позиціює як бюджетні.

Можливості зв’язку

Більшості юзерів цілком достатньо Apple Watch без модуля стільникового зв’язку. Версії GPS чудово працюють у парі з Айфоном та забезпечують доступ до сповіщень, дзвінків, текстових повідомлень. Годинники з Cellular призначені для тих, хто багато подорожує, активно займається спортом або ж має роботу, пов’язану з дзвінками й потребує додаткового LTE-підключення.

Годинник Епл — вигідна інвестиція в комфорт та здоров’я. Навряд чи знайдеться людина, яка не зрадіє такому сюрпризу.

Схожі новини