Передплата 2024 «Добра кухня»

Зазіхнув на пам’ятник Бандері - отримав чотири роки неволі

Чуже замовлення виконав за 5500 грн

Облитий пам’ятник С. Бандері у Тернополі
Облитий пам’ятник С. Бандері у Тернополі

До чотирьох років позбавлення волі засуджено жителя Житомира, який два роки тому, 14 грудня 2021-го, вчинив наругу над пам’ятником Степану Бандері у Тернополі - облив бронзову фігуру провідника ОУН червоною фарбою. Рішення про покарання ухвалив Тернопільський міськрайонний суд.

«Високий Замок» розповідав про цей інцидент. «Обідньої пори молодий чоловік, не криючись, кинув у скульптуру провідника ОУН дві банки червоної фарби, а потім дременув, — йшлося у публікації. — Завдяки системам відеоспостереження „Гарпун“, „Безпечне місце“ поліцейські вирахували причетного до цього правопорушення, а також його спільницю. Обом — 21 рік, живуть у Житомирі, у Тернопіль приїхали власним авто. Як розповів кореспонденту „Високого Замку“ речник обласного відділення Нацполіції Сергій Крета, зловмисники пояснили, що, вчиняючи хуліганські дії, керувалися власними політичними поглядами…»

Спільниця хулігана особисто придбала фарбу, розливала її у менші посудини. За наругою над пам’ятником спостерігала з машини.

Як з’ясувалося у ході слідства, зловмисники виконували чуже замовлення, заплатили їм за це 5500 грн. Спочатку отримали на банківську картку 1600 грн передоплати. Через годину після свого зухвалого вчинку, коли вже виїжджали з Тернополя, їм перерахували решту обумовленої суми.

Хуліганом виявився раніше засуджений.

До слова, пам’ятник Степану Бандері у Тернополі у грудні 2021 року було сплюндровано двічі, з різницею у тиждень.

Схожі новини