Передплата 2024 «Добрий господар»

Кредобанк отримав чергові відзнаки експертних спільнот України

  • 15.12.2023, 09:42
  • 458

Кредобанк очолив рейтинг надійності банківських депозитів від рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг» за підсумками 9-ти місяців 2023 року, а також переміг в номінації «Овердрафти» у щорічному дослідженні банківського ринку — «25 провідних банків України» від видання «Фінансовий клуб» та посів четверте місце у рейтингу стійкості українських банків за підсумками третього кварталу 2023 року від фінансового порталу «Мінфін».

Під час проведення підсумкового рейтингу експерти рейтингового агентства «Стандарт-Рейтинг» враховували запас ліквідності та капіталу банків, а також прибуткову діяльність, істотний комісійний та процентний дохід. Експерти взяли до уваги той факт, що за перші три квартали 2023 року Кредобанк в 22,05 рази наростив обсяг прибутку, а станом на початок четвертого кварталу банк підтримував великий запас за нормативом адекватності регулятивного капіталу — 32,63%. До переліку банків з найнадійнішими депозитами за версією агентства увійшло 19 банків України.

У дослідженні «25 провідних банків України» Кредобанк посів 9-те місце у загальному рейтингу банків, а також здобув 3-тє місце у номінації «Ощадний вклад», 5-те місце у номінації «Лізинг», 7-ме місце у номінаціях «Кредити малому і середньому бізнесу» та «Зарплатні проєкти», 8-ме місце у номінаціях «Преміальний банкінг» та «Обслуговування юридичних осіб» та 10-те місце у номінації «Обслуговування фізичних осіб у відділенні». Окрім того, Кредобанк стабільно залишається на четвертій позиції рейтингу стійкості банків України й на третій позиції ренкінгу банків за показником лояльності вкладників за версією порталу «Мінфін».

"Кредобанк має високий рівень довіри серед українців, про що свідчать лідерські позиції в рейтингах. Ми подбали, щоб клієнти мали доступ до продуктів та послуг Кредобанку за будь-яких обставин. Нині ситуація динамічна, і ми забезпечуємо максимально можливу надійність банку та впевненість наших клієнтів", — говорить голова Правління АТ «Кредобанк» Єжи Яцек Шугаєв.

Довідка:

Кредобанк заснований у Львові у 1990 році, віднесений Національним банком України до системно важливих банків України та входить до фінансової групи PKO Bank Polski — найбільшої фінансової інституції Польщі та однієї з найбільших фінансових груп Центрально-Східної Європи. Домінуючий підрозділ групи — найбільший банк Польщі PKO Bank Polski зі 100-літньою історією, один з найстійкіших банків Європи за результатами стрес-тестів Європейської адміністрації банківського нагляду (липень 2021 р.).

Кредобанк пропонує повний спектр послуг для роздрібних клієнтів, підприємств малого, середнього та великого бізнесу України. Банк активно кредитує малий, середній та великий бізнес, пропонуючи низку спеціальних програм та грантів у межах співпраці з ЄБРР та Європейською комісією, а також бере активну участь в державних програмах підтримки українського бізнесу. Банк має кредитний рейтинг за національною шкалою на найвищому рівні uaAAA зі стабільним прогнозом та короткостроковий кредитний рейтинг банку на найвищому рівні uaK1 від агентств «Стандарт-Рейтинг» та «Експерт-Рейтинг».

Схожі новини