Передплата 2024 «Добрий господар»

росія може напасти знов, якщо її не перемогти, — Дуда

  • 20.11.2023, 18:45
  • 592

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що підтримка Україні є необхідною

Анджей Дуда. Фото із мережі
Анджей Дуда. Фото із мережі

«Як Польща, ми підтримуємо Україну і будемо продовжувати це робити. На нашу думку, це потрібно робити до повної перемоги — тобто до відновлення міжнародно визнаних кордонів. Україна повинна отримати тверді гарантії безпеки, а це, на нашу думку, є гарантією вступу до НАТО. Ми підтримуємо нашого сусіда на цьому шляху», — наголосив він.

Президент Польщі переконаний, що «якщо рф не буде переможена, то вона нападе знову».

«Ми не маємо жодних сумнівів, що сьогодні Україна — це те місце, де вирішується доля нашої безпеки» — вважає польський лідер.

Він додав, що, на його думку, «підтримка України є чимось очевидним». Дуда нагадав, що Польща вже вислала в Україну понад 300 танків, понад 100 одиниць бронетехніки, сотні тисяч одиниць зброї і боєприпасів, а також нескінченну кількість бронежилетів, шоломів, уніформи.

«Ми та країна, через яку сьогодні ідуть поставки для України. Не лише військові поставки, але й будь-які інші, що йдуть в Україну з Європи, Заходу, світу» — зазначив він.

«Я сподіваюся, що польська влада, незалежно від політичного табору, буде продовжувати цю політику, яка є політикою в польських, а також європейських інтересах», — підсумував президент.

Схожі новини