Передплата 2024 «Добра кухня»

«Ми застерігали від безконтрольного дерибану бюджетних коштів»

  • 20.11.2023, 15:07
  • 470

Ірина Геращенко прокоментувала підозри керівництву Держспецзв’язку

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко зауважила на своїй сторінці у Facebook, що підозра керівництву Служби Держспецзв’язку у розкраданні 62 млн грн оголошена після того, як більшість у Верховній Раді проголосувала за вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів і передачі половини цих коштів саме ДССЗЗІ. Геращенко нагадала, що «Європейська Солідарність», як і органи місцевого самоврядування по всій країні, були категорично проти цього рішення. А тепер з’ясувалося, що очільники Служби підозрюються у багатомільйонних розкраданнях.

«Шокована цією новиною! Керівництво Служби Держспецзвʼязку затримало НАБУ з підозрою на розкрадання 62 млн грн. Саме Держспецзвʼязку скандальним законом 10 037 і в бюджеті на 2024 рік передаються кошти від військового ПДФО, начебто на закупівлю дронів. За це голосували «слуги», ОПЗЖ і «Голос». — нагадала депутатка.

«Коли Європейська Солідарність на зустрічі фракції з керівництвом Держспецзвʼязку запитало, в які саме підрозділи йдуть дрони, закуплені на мільярди гривень, ми не отримали відповіді, мовляв, вони тільки закупають, а розподіляє Генштаб», — пише Геращенко.

«Коли ми задали логічне питання, чому цим займається структура, яка навіть не є розпорядником бюджетних коштів, й коли при МО створена спеціальна агенція із закупівель, нам відповіли, що, мовляв, Держзвʼязок першим проявив ініціативу. Хто першим встав, того і тапки, тому й закуповують», — зазначає півголова фракції.

«Не було відповіді і на запитання, за якими критеріями і технічними характеристиками обираються ті 200 підприємств, в яких закуповують БПЛА, й чому ж попри скарги на ефективність деяких українських дронів їх вперто купують. Всі ці питання „ЄС“ задавала і в залі, поправками ми намагалися все це виправити. Ви памʼятаєте дискредитацію, влаштовану нам владою — мовляв, ми затягуємо такий важливий закон. Виявляється, „ЄС“ була абсолютно права, коли застерігала від безконтрольного дерибану бюджетних коштів», — резюмує Ірина Геращенко.

Схожі новини